Policija Brčko distrikt BiH

Pripadnici policije izveli akciju kodnog naziva “HERKUL”

uhićenje
11.12.2015.
u 10:04

Nakon višemjesečnog prikupljanja informacija i planiranja, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, izveli su akciju kodnog naziva “HERKUL”, a koja se odnosi na dokumentiranje krivičnog djela “ Nedozvoljena trgovina”. 

Naime, dana 10.12.2015. godine pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, nakon pribavljenih naredbi za pretresanje Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, pod nadzorom

Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, u ulici Asima Derviševića u Brčkom, izvršili su pretres lica sa inicijalima R. E. rođen 1989. godine u Brčkom, kuće u kojoj je isti nastanjen, kao i njegovog putničkog motornog vozila. 

Prilikom pretresa, pronađena je oduzeta velika količina suplemenata, i to oko 800 kilograma praškaste materije (prahova – dodataka ishrani sportista), te oko 30 000 proteinskih tableta. Pored navedenog pronađeni su: pribor za pakovanje, evidencijski rokovnici, računarska oprema i drugi pribora koji je korišten za trgovinu navedenim suplementima.

S obzirom da se radi o neovlaštenoj trgovini velike količine ove materije-suplemenata, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije, će protiv pomenutog lica podnijeti izvještaj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo “Nedozvoljena trgovina” iz člana 261. stav 3. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. 

Imajući u vidu da su ovakva krivična djela rjeđe pojavljuju u istraživanju i dokumentiranju, radnje koje su poduzete od strane pripadnika policije su imale, prije svega, za cilj sprečavanje i suzbijanje nedozvoljene trgovine ovih materija koje svakako nisu prolazile procedure zdravstvene ispravnosti a bile su predmet prodaje građanima-sportistima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije