AKCIJA FUP-A

Prijedorčani za 45.000 eura obećavali slobodu zatvoreniku, uhićeni nakon primopredaje novca

14.06.2020.
u 12:18

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije na području Ključa uhitili dvije osobe inicijala M.I. (1958) i D.T. (1986) koji se sumnjiče da su počinile kazneno djelo "Prijevara".

"Navedene osobe uhićene su nakon primopredaje novca koji su, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, imali namjeru od oštećenog pribaviti, dovodeći istog u zabludu, obećavajući da će za novčani iznos od 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi", naveli su iz FUP-a.

Na osnovi do sada prikupljenih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, dok im je jučer bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca od 25.000 eura.

"U sklopu navedenih aktivnosti, pripadnici FUP-a su, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sanskom mostu, izvršili pretres osoba i privatnog motornog vozila, pri čemu je pronađen novac koji je korišten pril izvršenju predmetnog kaznenog djela, te drugi predmeti koji će biti dokaz u kaznenom postupku", istaknuli su.

Istog dana na području Prijedora uz podršku pripadnika MUP-a RS, te nadzorom Okružnog tužiteljstva u Prijedoru i Naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršeni su pretresi stambenih objekata na tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Pri pretresu pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom, kao i oružje, streljivo i drugi predmeti.

"Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili su pripadnici MUP Unsko-sanske županije, PU Ključ i PS Sanski most", zaključili su iz FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije