Nakon tragedije

Pri pogibiji vozilom slomili ploču ranije stradalom mladiću

04.04.2016.
u 07:06

Dvojica najboljih prijatelja, Danijel Vrhovac (19) i Petar Kovačević, (21), jučer su istovremeno pokopani u selu Gozna kod Čelinca, i to dan nakon što su zajedno, oko 1 sat iza ponoći, poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila nekoliko kilometara od njihovih obiteljskih kuća, u čelinačkom mjestu Bojići, na regionalnoj cesti Jošavka - Čelinac. Mladići su nastradali u Vrhovčevu golfu četvorki, koji je prvo udario u drugi golf, za čijim upravljačem je bio Mladen Orašanin, pa se potom zabio u drvo pored ceste, piše Večernji list BiH.

- Nije im bilo pomoći. Iz olupine automobila izvučeni su dva ili tri sata nakon nesreće, tek kada su vatrogasci izrezali lim. Slika je bila jeziva, a dijelovi automobila razbacani na sve strane. Tragovi pokazuju da je golf, koji je vozio Vrhovac, nakon izlaska iz zavoja, počeo “plesati” po cesti pa udario u stražnji dio vozila koje mu je dolazilo u susret, da bi se nakon svega zabio u stablo bora. Vjerojatno je nesretni vozač izbjegavao izravni sudar. Od siline udara golf je presjekao jednu granu bora i popeo se na oko dva metra u visinu stabla. Evo, na mjestu nesreće ostala je i oznaka za početnike, pa se vjeruje da je nesreći kumovalo i neiskustvo u vožnji. Brzina jest bila velika. Prilikom izlijetanja golfa srušena je ploča s imenom Nikole Ožegovića (29), koji je tu stradao 1987. , dakle, prije 29 godina. Te nesreće se malo tko sjeća, ali je najnovija tragedija potvrdila da je posrijedi izuzetno opasna dionica regionalne ceste , poručili su vidno potreseni mještani Bojića, dodajući da su mladići, koji su bili prijatelji od djetinjstva, stradali nekoliko kilometara od svojih obiteljskih kuća u selu Gozna.

- Kobne noći vjerojatno su bili u provodu. Vrhovac je živio u Suvoj Gozni, a Kovačević s druge strane pruge. Iza obojice su ostali po jedan stariji brat, a obje obitelji su zanijemjele od bola. Velika je ovo tuga. Riječ je o dobrim i poštenim čelinačkim obiteljima, koje su u trenu zavijene u crno, tvrde susjedi. Pričaju da Vrhovac nije bio zaposlen, a da je Kovačević radio u poduzeću “Maks commerc” iz Čelinca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije