Banja Luka

Pretukli poznatog ćevabdžiju i oteli mu oko 20.000 maraka

13.09.2016.
u 07:00

Dvojica maskiranih razbojnika pretukla su i opljačkala vlasnika poznate roštiljnice “Kod Muje 2” Adisa Smailagića (42) i od njega otela oko 20.000 maraka. Naime, napadnuti Smailagić u prijavi je naveo da je preksinoć oko 23 sata parkirao audi u Ulici braće Potkonjaka u banjolučkom naselju Obilićevo, pa su, kako je naveo, nakon što je otvorio vrata, do njega dotrčala dvojica razbojnika koja su na glavama najvjerojatnije imala kapuljače.

- Smailagić je pokušao suprotstaviti im se, međutim, oni su ga krenuli tući po glavi i leđima. Prema njegovim riječima, dok su ga udarali, jedan od razbojnika uspio mu je iz ruku oteti torbicu u kojoj je bila veća količina novca. Napad je trajao manje od dvije minute, a Smailagić je inspektorima ispričao da je s poda jedino mogao vidjeti njihov bijeg. Nema očevidaca ovog razbojstva – navode iz Centra javne sigurnosti Banja Luka, gdje informaciju o počiniteljima traže i među kockarima i zelenašima.

Oštećeni Adis Smailagić jučer nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Srećom, u napadu nije pretrpio teške ozljede. Inače, riječ je o unuku poznatog banjolučkog ćevabdžije Muje Đuzela, koji se s obitelji prije gotovo 100 godina doselio iz Glamoča. Mujo je još 1923. otvorio prvu ćevabdžinicu i tako je počela priča o Mujinom ćevapu. Adis je od djeda naslijedio ime, tradiciju i recept, a od majke Emine je naučio vještinu pripreme najpoznatijeg specijaliteta koji je već postao dio banjolučkog identiteta. Kako se navodi iz kruga obitelji, Adis je danas jedini majstor koji pravi smjesu za originalni Mujin ćevap, a koji se gostima nudi u tri ćevabdžinice s tradicionalnim jelovnikom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije