Velika akcija

Pretresi širom Tuzlanske županije, policija zaplijenila drogu i oružje

ilustracija
11.12.2019.
u 20:48

Policijski službenici uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije izvršili su pretrese na deset lokacija, a zaplijenili su drogu i oružje. Po naredbama općinskih sudova policijski službenici Uprave policije MUP-a TŽ pretrese su izvršili jučer na području Lukavca, Tuzle, Doboj Istoka, Živinica, Srebrenika i Banovića, piše Klix.ba. 

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela, a riječ je o automatskoj pušci kalibra 7,62 milimetra s preklopnim kundakom sa tri okvira i 24 bojeva metka, zatim automatskoj pušci kalibra 7,9 milimetara s jednim okvirom, zračnoj pušci bez odgovarajuće dokumentacije, kapi tzv. fantomki, jednom bojevom metku od protuavionskog mitraljeza kalibra 12,7 mm, električnoj brusilici i određenoj količini drugog alata sumnjivog porijekla.

U akciji su zaplijenjena i dva veća i 108 manjih pakiranja sa sadržajem praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na drogu, manji grumen tvari koja asocira na drogu, dva pakiranja od pvc folije u kojem se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na drogu amfetamin spid, jedno veće i jedno manje pakiranje sa sadržajem biljne tvari koja svojim izgledom asocira na drogu kanabis, staklena tegla u kojoj se nalazi osušena biljna tvar koja svojim izgledom asocira na drogu kanabis, tri drobilice, digitalna vaga, manja količina praškaste tvari (bijele i smeđe) koja svojim izgledom asocira na drogu, više predmeta koji se koriste za konzumiranje opojne droge, više komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke droge i drugo.

Kako su priopćili iz Uprave policije MUP-a TŽ, nakon kompletiranja predmeta Županijskom tužiteljstvu u Tuzli će biti podneseni Izvještaji protiv 57-godišnjeg S.K. iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa, 24-godišnjeg E.Dž. nastanjen na području Srebrenika i 24-godišnjeg E.D. nastanjen na području Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a dok će protiv 57-godišnjeg S.Z. iz Banovića biti zadokumentiran prekršaj shodno odredbama Zakona o oružju i streljivu TŽ.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih tvari Tužiteljstvu TŽ će biti dostavljeni izvještaji protiv 24-godišnjeg E.Dž. nastanjen na području Srebrenika, 24-godišnjeg E.D. nastanjen na području Živinica, 36-godišnjeg S.Č. nastanjen na području Lukavca, 24-godišnjeg Š.K. nastanjen na području Doboj Istoka, 18-godišnjeg N.A. iz Lukavca, 31-godišnjeg Z.M. iz Lukavca i 17-godišnjaka iz Srebrenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Također, 33-godišnja Ž.M. iz Tuzle će uz izvještaj biti predana Županijskom tužiteljstvu u ovom gradu na daljnje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije