TRAGEDIJA

Pretjecao terenca, koji je stao zbog rupe na cesti, pa smrtno stradao

nesreca
Foto: VL FOTO
14.02.2014.
u 09:47

- Čuo sam strašan udar, a nakon toga tišinu. Pogledao sam kroz prozor i vidio susjeda kako trči prema mostu, znao sam da se nešto strašno dogodilo, rekao je jedan mještanin

Gojko Gavranović (68), vlasnik poduzeća “Alegra”, poginuo je, a četiri putnika, među kojima je i dvoje djece, su ozlijeđena u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko podne na magistralnoj cesti Prijedor - Banja Luka na samom ulazu kod oznake koja pokazuje teritorij grada Banja Luka. On se nalazio za upravljačem automobila caddy. U nesreći su sudjelovala još dva vozila i autobus vlasništvo Autoprijevoza iz Kozarske Dubice kojim je upravljao Milorad Marin na relaciji prema Banjoj Luci, i u kojem je u trenutku nesreće bilo oko 20-ak putnika. U terencu suzuki vitara, koji je vozila Vlatka Rajlić (50) iz Prijedora, ozlijeđene su dvije žene i dvoje djece. Prema neslužbenim informacijama, caddy je prvo udario u autobus od kojeg se odbio, a potom i u terenac koji je stajao ispred jedne rupe na manjem mostiću. Od siline udara terenac se prevrnuo na bok. Mještani, koji su se zatekli u blizini, kažu da je udar bio strahovit i da su svi mislili da je negdje bačena bomba.

- Čuo sam strašan udar, a nakon toga tišinu. Pogledao sam kroz prozor i vidio susjeda kako trči prema mostu, znao sam da se nešto strašno dogodilo, rekao je jedan mještanin. On je dodao da je odmah bilo vidljivo kako je vozač cadyja mrtav i ukazali su pomoć drugim putnicima. Prema svemu sudeći, nesreći je kumovala rupa na asfaltu koja se nalazila na sredini desnog traka.

- Rupa je bila označena prometnim znakom, jer su je cestari jučer planirali popraviti. Kada je žena naišla na znak, ona se praktično zaustavila na mostu u desnom traku kako bi propustila autobus koji je išao iz suprotnog smjera. Međutim, u tom trenutku velikom brzinom iza nje je naišao caddy. Vozač vjerojatno nije na vrijeme uočio autobus pa je krenuo pretjecati terenca suzukija - priča vidno potreseni vozač autobusa Milorad Marin koji je pokušao izbjeći, ali u tome nije uspio. Kako kaže, uzmičući u desno, skoro je dodirnuo ogradu mosta, no sudar je očito bio neizbježan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije