RMU Zenica

Prema nalazu vještaka rudar preminuo usljed gušenja

rmu zenica
24.08.2016.
u 20:49

Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije zaprimilo je nalaz obdukcije i mišljenje vještaka sudske medicine, nakon obavljene obdukcije smrtno nastradale osobe J.Đ., koja je preminula 7. kolovoza u izvanjamskom dijelu tehnološke zone pogona "Stara jama" Rudnika mrkog ugljena Zenica.

Nakon završetka uviđajnih radnji dežurna županijska tužiteljica ZDŽ je zatražila da se obavi obdukcija preminule osobe Dž.J., da bi se utvrdilo jeli se radilo o nesreći koja je prouzročena zadesnom smrću zaposlenika na radnom mjestu ili propustu u radu ovog radnika.

Prema riječima stručne suradnice za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva, Mirne Poljac, "smrt osobe inicijala J.Đ. je nastupila neposredno usljed ugušenja, koje je nastalo kao posljedica jake kompresije površine grudnog koša".

Nakon zaprimljenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine i izvješća policijskog tima, koji je obavio uviđajne radnje na mjestu događaja, poduzet će se ostale istražne radnje vezane za ovu radnu nesreću, koja se dogodila tijekom manevriranja željezničkih vagona za prijevoz ugljena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?