Slobodanka Kojić

Predsjednica Suda u Gradačcu: Sulejmanović je bio nasilnik, ali sudac prati dokaze, a ne što priča narod

Slobodanka Kojić
BHRT
16.08.2023.
u 17:54

Kojić tvrdi da Sud nije napravio propust zbog odbijanja da donese zabranu pristupa Nerminu Sulejmanoviću nakon što je njegova bivša supruga Nizama Hećimović to tražila.

Sutkinja Lejla Numanović uopće nije znala za podeblji dosije Nermina Sulejmanovića. Nije imala informacije o tome, a i da je znala, sudac ne može donijeti odluku na osnovu toga što se priča među narodom. U predmetu nije bilo izvoda iz kaznene evidencije. On jeste bio nasilnik, ali sudac ne sluša priče, sudac traži dokaze, izjavila je za BHRT predsjednica Općinskog suda u Gradačcu Slobodanka Kojić.

Kojić tvrdi da Sud nije napravio propust zbog odbijanja da donese zabranu pristupa Nerminu Sulejmanoviću nakon što je njegova bivša supruga Nizama Hećimović to tražila.

"Sutkinja je donijela rješenje, ja da sam bila na njenom mjestu ja isto bih rješenje donijela. Sudac je neovisan u donošenju svoje odluke. Osobmno mislim da nije napravljen propust", rekla je Kojić.

Istaknula je kako je iz medija saznala da je prijava otišla Uredu disciplinskog tužitelja, te da će oni donijeti konačno rješenje o njezinoj odgovornosti.

Pojasnila je da sutkinja nije imala dovoljno dokaza za izricanje mjere zabrane prilaska. 

"Od dokaznog materijala dobila je samo zahtjev za izricanje zaštitne mjere, službenu zabilješku od policije da je događaj prijavljen, da je policija obavila razgovor s Nerminom Sulejmanovićem te da je on negirao izvršenje kaznenog djela, i imala je njezinu izjavu gdje je koristila blagodet svjedočenja, rekla je da ne želi svjedočiti, to je njeno zakonsko pravo. Rekla je da je bilo nasilja, ali nije opisala detaljno ništa, rekla je kako ne želi više živjeti sa Sulejmanovićem", navela je predsjednica Općinskog suda u Gradačcu.

Poručila je da sudac mora imati dokaze, bez obzira na sve.

"Želim poručiti svim žrtvama nasilja: Morate sudjelovati", naglasila je Kojić.

Osvrnula se i na reakciju javnosti i napade na sutkinju Lejlu Numanović.

"Ovo se može dogoditi svakome, ako će nama suditi društvene mreže, mi odošmo kući, pa nek oni sjednu u sudačke stolice i nek sude svima", navela je Kojić.
 

Ključne riječi

Komentara 1

IJ
I ja tebi
20:16 16.08.2023.

I štošta uprati po dokazima troje mrtvi i nekoliko ranjeni sram vas bilo blatite zvanje sudija i tužioca.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije