Tužiteljstvo BiH:

Predložen pritvor za osumnjičene Mrđu, Marinovića i Gavrilovića

tužiteljstvo bih
16.02.2016.
u 17:01

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je danas Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osobe osumnjičene za zločin protiv čovječnosti na području Prijedora, javlja Anadolu Agency.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec (30) dana za osumnjičene Darka Mrđu (1967), Radenka Marinovića (1972) i Milana Gavrilovića (1958).

Četvrti osumnjičeni Zoran Babić (1968) nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne na osnovu pravomoćne presude za zločin na Korićanskim stijenama, te će biti naknadno ispitan, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Mjera pritvora prema osumnjičenim predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. točka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti kako bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije