Pokušaj ubojstva u Sarajevu

Pred prolaznicima teško ranjen sin (17) problematičnog bivšeg specijalca FUP-a

14.03.2016.
u 07:00

Večer nakon ranjavanja usred Sarajeva maloljetnika (17), sina bivšeg specijalca FUP-a Amara Šljive, jučer oko 15.30 sati uhićen je njegov vršnjak. Još se utvrđuju stvarni motivi ovog pokušaja ubojstva koji se oko 21 sat dogodio pred mnoštvom prolaznika u Ulici Ferhadija, kada je pištoljskim hicima Amarov sin pogođen u trbuh i lijevu nadlakticu, piše Večernji list BiH. Policiji je identitet pucača bio poznat nedugo nakon krvavog incidenta, ali su ga tek nakon 16 sati uspjeli pronaći u Starom Gradu.

Nisu čuli ni vidjeli

- Ranjeni mladić je žurno prevezen u Klinički centar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Mnogi građani koji su se zadesili na mjestu događaja ispričali su da nisu ni čuli pucnje, te da su shvatili da je netko ozlijeđen tek kada se pred njima pojavio mladić, koji se držao za trbuh i obilno krvario. U pomoć su mu prvo pritekli policajci, koji su se zatekli u blizini, a napadač se odmah nakon incidenta umiješao u gužvu i najvjerojatnije pobjegao u jednu od sporednih ulica, navode iz MUP-a.

Iz policije jučer nisu davali nikakve detalje iz istrage, osobito jer je riječ o ranjavanju maloljetnika, koji, kako se spominje, do sada nije bio poznat kao problematična osoba.

Otac u sukobu sa zakonom

S druge strane, njegov otac Amar Šljivo, nekadašnji specijalac, često je bio u sukobu sa zakonom, te je i osuđivan zbog napada na policiju. Između ostaloga, u ožujku prošle godine, zajedno s Adisom Ramićem, te Osmanom Abdel Selamom, uhićen je u akciji kodnog naziva “Benelux”, koju su izveli pripadnici SIPA-e. Oni su optuženi da su po narudžbi na području BiH izradili eksplozivnu napravu, s namjerom da je isporuče u neku od skandinavskih zemalja. Uskoro ih čeka suđenje u Sudu BiH zbog neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne uporabe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije