Tužiteljica Burzić

Potvrđena optužnica za ubojstvo Dženana Memića

dzenan
Patria
17.08.2016.
u 13:05

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Sarajevske županije Dalida Burzić danas je priopćila da je Županijski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića u slučaju Dženan Memić.

Tužiteljica Burzić je kazala kako je Tužilaštvo usprkos opstrukcijama okončalo istragu i podignulo optužnicu, ali i da će tražiti odgovornost osoba koje su ometale istragu zbog curenja informacija za koje ona odgovorno tvrdi da nisu iz Tužiteljstva SŽ, piše Klix.ba. 

Naglasila je da je istraga od samog početka bila ugrožena jer su curili iskazi i podaci te da je formirano povjerenstvo koje će istražiti zakonitost rada MUP-a SŽ u ovom slučaju. Istaknula je kako sve izjave, prosvjedi i sve oko slučaja Dženan Memić nisu smatrali pritiscima na rad Tužiteljstva. 

Od komesara Vahida Ćosića je zatražila da se ispita postoji li odgovornost policijaca koji je dao dva različita iskaza o istom slučaju. 

Komesar je kazao kako nije dokazano da je zbog toga istraga vođena u pogrešnom smjeru. Zatražila je da joj se odgovori kako ovlaštena službena osoba može dati dva različita iskaza, a na to pitanje iz MUP-a SŽ nije dobila odgovor. 

Tužiteljica Burzić pročitala je i zaključke Federalnog tužiteljstva FBiH koje je, na njen zahtjev, provelo istragu o postupanju Tužiteljstva SŽ u ovom predmetu. Federalno tužiteljstvo je zaključilo da je Tužiteljstvo SŽ u ovom slučaju postupalo profesionalno i u skladu sa svim procesnim normama propisanim zakonom i pored otežavajućih okolnosti.

Federalno tužilaštvo je utvrdilo da jeste bilo curenja informacija, ali je Burzić negirala da su informacije curile iz Tužiteljstva SŽ. Ona je potvrdila da se u Tužiteljstvu SŽ vodi istraga o curenju informacija te se trenutno vrše provjere postoje li elementi krivičnog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?