Masovne tučnjave

Potukla se osmorica mladića, jedan u životnoj opasnosti

09.12.2015.
u 07:00

Mladići su se verbalno sukobili, zatim je došlo do brutalnog okršaja Dvojica od osam sudionika tučnjave zadobila su teže ozljede, a jedan je proboden nožem i nalazi se u životnoj opasnosti

Tučnjave su u protekloj noći dominirale u više bosanskohercegovačkih gradova, a najgore je bilo u Zenici gdje je jedna osoba prošla s težim tjelesnim ozljedama.

A sve se događalo u večernjim satima, oko 20 sati, u neposrednoj blizini Gradskog muzeja u Zenici. Prema riječima očevidaca, u tučnjavi je sudjelovalo više osoba.

'Radili' oštri predmeti

Upravo ti ljudi koji su bili blizu mjesta događaja brzo su se maknuli s mjesta gdje se događala tučnjava s ciljem da što prije pozovu policiju kako bi se situacija razriješila.

U Ministarstvu unutarnjih poslova o tučnjavi koja se dogodila u Ulici Muhameda Seida Serdarevića nije se puno govorilo. Potvrđeno je da se ona dogodila u večernjim satima, a glavni operativni je kazao da je u brutalnom fizičkom obračunu sudjelovalo čak osam osoba. Dvije od osam osoba zadobile su teže ozljede, a jedna je čak probodena nožem. Ozlijeđeni su prevezeni u Županijsku bolnicu u Zenicu, a osoba koja je napadnuta nožem nalazi se u životnoj opasnosti. Pojedini mještani tvrde da se radilo o sukobljenim skupinama mladića.

U MUP-u pak također ne žele govoriti o onom što je dovelo do ovog nemilog događaja.

- Još nije moguće govoriti o detaljima ovog fizičkog obračuna - izjavio je operativni MUP-a Zeničko-dobojske županije. Dodao je kako je šest osoba uhićeno. U policiji su rekli da je očevid napravljen i da će detaljno ispitati ovaj slučaj i otkriti uzroke ove tučnjave, jedne u nizu masovnih.

Prema neslužbenim informacijama, mladići su izišli iz obližnjeg kafića te su se prvo verbalno sukobili, padale su teške riječi i u jednom trenutku su se potukli. Prilikom tučnjave nisu birana sredstva, pa su osim noževa korišteni i drugi oštri predmeti.

Teške ozljede

Ovo nije prva masovnija tučnjava mladića u ovom gradu u proteklom razdoblju. Još početkom godine ispred jednog ugostiteljskog objekta izbila je tučnjava u kojoj je jedna osoba završila s teškim ozljedama glave. U tom slučaju uhićeno je pet osoba.

I prošle godine u Zenici se dogodio sukob o kojem se dugo pričalo, ispred jednog noćnog kluba, i to u novogodišnjoj noći.

Također je uslijedila masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo šest osoba, po tri s obje strane. Naposljetku je došlo i do potezanja vatrenog oružja i pucnjave.

Sve se događalo oko 4 sata ujutro, a prvo je došlo do prepirke, pa do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba koji je uključivao oružje. Tada je teško ozlijeđen državljanin Hrvatske, koji je zadobio prostrijelnu ozljedu u predjelu zdjelice, a osoba iz Zenice je zadobila tešku ozljedu glave u predjelu nosa.

Od policije se zbog aktualnog, ali i ranijih događaja očekuje još veći angažman kako bi se ovakve stvari u budućnosti izbjegle. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?