Ubojica dobio 16 godina zatvora

Posvađao se s rođacima pa trudnu suprugu ubio iz vatrenoga oružja

04.03.2018.
u 08:11

Tutinac Mirsad Husović (30) osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina jer je 2013. godine usmrtio trudnu suprugu Fikretu (23) i teško ranio rođake Denisa i Muhameda, doznaje Blic.

Tajnik Višeg suda u Novom Pazaru Aleksandar Jovanović kaže kako je Husović proglašen krivim za izvršenje kaznenih djela teškoga ubojstva u pokušaju jer je pokušao lišiti života više osoba i nedopušteno nošenje oružja.

- Ovo je prvostupanjska presuda i osuđeni ima rok od 15 dana za žalbu Prizivnom sudu u Kragujevcu - ističe Jovanović.

Podsjećamo kako je Husović, nakon četiri godine skrivanja u, kako se pretpostavlja, Crnoj Gori i zemljama zapadne Europe, uhićen u travnju prošle godine u Luksemburgu i izručen pravosudnim tijelima Srbije. Njega je optužnica teretila da se 16. svibnja 2013. godine u selu Đerekare na Pešterskoj visoravni prilikom sječe drva posvađao s rođacima Denisom i Muhamedom, zbog čega je došao kući, uzeo pištolj, pucao u njih i teško ih ranio.

Potom je iz kuće izveo suprugu Fikretu (23), tada u sedmom mjesecu trudnoće, odvukao je do ruba šume i usmrtio s četiri hica, nakon čega je pobjegao do kilometar i pol udaljene granice s Crnom Gorom, ilegalno je prešao i, kako se pretpostavlja, sakrio kod rođaka.

Policija je ubrzo raspisala tjeralicu za njim, po kojoj je i uhićen u Luksemburgu, nakon gotovo četiri godine.

Iako još uvijek nisu poznati svi motivi tog krvavog pira, sumnja se kako je Mirsad vjerovao da ga supruga vara s Ismetom Suljovićem, stanovnikom Đerekara koji je ubijen u listopadu 2016. godine.

To ubojstvo je još uvijek nerasvijetljeno, a iako su žitelji tog sela uvjereni kako je Husović ubio Suljovića iz osvete, za Blic je iz policije rečeno kako se njega ne tereti za taj zločin, ali da to ne znači i da nije osumnjičen. Suljović (32), otac četvero male djece, usmrćen je rafalom iz automatske puške dok je rezao građu u pilani pored obiteljske kuće. Istraga je pokazala kako mu je ubojica, pod okriljem mraka, prišao sleđa, upucao ga i pobjegao u smjeru Crne Gore.

Tajnik Višeg suda u Novom Pazaru Aleksandar Jovanović demantirao je kako je Fikreta Husović (23) bila trudna kada ju je u svibnju 2013. godine ubio suprug Mirsad, a kojeg je taj sud zbog toga osudio na 16 godina zatvora.

Također, naveo je kako nisu točni ni navodi u tekstu da je Fikretu suprug usmrtio na rubu šume i da se to ne nalazi ni u optužnici, ni u presudi koja je objavljena 1. ožujka 2018. godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije