Vehabija Zikrija Krkić

Ponovno se nije pojavio na suđenju za dvostruko ubojstvo

13.01.2017.
u 09:00

Vehabija Zikrija Krkić (43) iz Trnopolja kod Prijedora, optužen za ubojstvo dvojice povratnika sumještana, ponovno se jučer nije pojavio u Okružnom sudu u Banjoj Luci pa je sutkinja Olga Pantić mogla samo izvijestit kako mu je odbijen zahtjev za suđenje u Norveškoj, gdje je i nastanjen.

Nedostatak dokaza

- Vrhovni sud RS-a je u srpnju prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu Krkiću, izrečenu zbog nedostataka dokaza, te donio odluku da mu se pred banjolučkim Okružnim sudom ponovno sudi za ubojstvo M. Balića i A. Redžića, a koji su ubijeni na Bajram 28. srpnja 2014., kada je pola sata prije ponoći u caffe baru “San” u njih ispaljeno više od 10 metaka. Bio je oslobođen za dvostruko ubojstvo, ali mu je izrečeno 10 mjeseci zatvora jer je u potkrovlju obiteljske kuće svog oca u Trnopolju držao veću količinu oružja i streljiva, podsjetila je sutkinja, objasnivši kako mu je poziv upućen preko međunarodne pravne pomoći, posredstvom Ministarstva pravosuđa BiH. - Kontaktirala sam Ministarstvo pravosuđa BiH, odakle su mi priopćili da je u ovakvim slučajevima potrebno ostaviti razdoblje od najmanje 4 mjeseca od trenutka slanja poziva. Stoga novo ročište u ovom slučaju zakazujem za 18. svibnja, zaključila je sutkinja koja je na prvom ročištu prošle godine spomenula i da će, ako se Krkić ne pojavi u sudnici, za njim biti raspisana međunarodna tjeralica i pritvor. Odvjetnica Jovišević istaknula je da se ona u međuvremenu nije čula sa svojim branjenikom i nema nikakve informacije o njemu.

Optužio Vrhovni sud

Inače, nakon što mu je ukinuta oslobađajuća presuda, Krkić je bio izjavio da je posljednja sudska odluka “politički motivirana”. - Uvijek sam raspoložen da dokažem nevinost, iako je to s ljudima koji sjede u Vrhovnom sudu RS-a teško postići jer su bili vođeni nekom politikom ili strahom od odgovornosti, ocijenio je Krkić iznoseći niz primjedbi na tužiteljske postupke.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?