nesreća u hrvatskoj

Poljski vozač imao 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili droga

poljski autobus
Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.08.2022.
u 18:11

Obdukcija je završila i tijela će biti predana obitelji.

Vozač koji je izgubio nadzor nad upravljačem poljskog autobusa u subotu ujutro imao je 72 godine, nije bio pod utjecajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti, neslužbeno doznaje HRT. Obdukcija je završila i tijela nesretnih putnika, vozača i suvozača će biti predana obitelji.

Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autocesti A4. 

Oba vozača poginula u nesreći

Kako je za Hinu potvrdio za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić, poginula su oba vozača poljskog autobusa i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka.

U prometnoj nesreći poginulo je ukupno 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, svi poljski državljani. Obavljene su obdukcije i prikupljaju se podaci o samom putu i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoceste. Najvažnija je obdukcija poginulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju, kazao je Galić te dodao da je neosporno utvrđeno koji vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće.

Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom, rekao je Galić.

Glasnogovornik ŽDO-a kazao je i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i tko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo odlučit će hoće li se postupak voditi u Hrvatskoj ili u Poljskoj, s obzirom na to da su svi stradali državljani Poljske, izjavio je Galić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije