akcija MUP-a USŽ

Policijski pretres u kampu Bira, uhićeno deset migranata

11.03.2020.
u 11:59

Deset korisnika usluga kampa koji su uhićeni su državljani Afganistana i Pakistana, a osumnjičeni su za počinjenje tih kaznenih djela.

Više od 150 pripadnika MUP-a USŽ sudjelovalo je jutros u planiranom pretresu Prihvatnog kampa "Bira" u Bihaću. U toj policijskoj akciji uhićeno je deset državljana Afganistana i Pakistana, te je pronađena određena količina narkotičkih sredstava i predmeta koji su mogli poslužiti kao sredstva za nanošenje ozljeda.

- Akcija je ciljano usmjerena na pronalazak osumnjičenih osoba za izvršenje kaznenih djela protiv spolne slobode i morala, među kojima su kaznena djela silovanja i spolnog odnosa s nemoćnom osobom. Tražili smo i osobe povezane s kaznenim djelima zlouporabe droga, odnosno neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet, te uživanja opojnih droga, kao i kaznenih djela imovinske prirode i razbojništva. Naravno, akcija je bila usmjerena i na pronalazak predmeta i tragova, koji mogu poslužiti u daljnjem postupku, ali i predmeta koji su se mogli iskoristi kao sredstva za nanošenje ozljeda - rekao je glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić.

Deset korisnika usluga kampa koji su uhićeni su državljani Afganistana i Pakistana, a osumnjičeni su za počinjenje tih kaznenih djela.

- Kriminalistička obrada nad njima je u tijeku, nakon čega će biti predani na daljnje postupanje u Tužiteljstvo USŽ. S obzirom na osjetljivost ovakvih slučajeva, u sve aktivnosti uključen je i Centar za socijalni rad Grada Bihaća - dodao je Šiljdedić.

U Privremenom prihvatnom kampu "Bira" u Bihaću trenutno je smješteno skoro 2.000 ljudi, među kojima je i 350 do 400 maloljetnika i djece bez pratnje. Potvrđeno je i da na području te županije boravi više od 5.000 ilegalnih migranata, te da gotovo svakodnevno dolazi do 100 novih osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije