incidenta na cesti u rh

Policajac zapucao na vozilo s migrantima nakon što je vozač nasrnuo na njeg

Ivica Galović/Pixsell
19.01.2019.
u 08:23

Policajac je jučer na Istarskom ipsilonu zapucao na vozilo u kojem su prevoženi nezakoniti migranti nakon što je vozač nasrnuo na njega, izvijestila je istarska policija. U događaju nitko nije ozlijeđen, a za vozačem se intenzivno traga. 

Incident se dogodio oko 15.35 sati, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija. Policajci su uočili sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, a za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja vozila uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije i nastavio se kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom.

- Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje - priopćila je PU istarska. Policajci su tijekom večeri na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila, a prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije