Drama kod Tutina

Policajac iz pištolja ubio odbjeglog krijumčara Fahrudina pa uhićen!

02.10.2017.
u 09:00

Na seoskom putu u selu Dolovo blizu Tutina, na jednoj od švercerskih ruta nedaleko od granice za Crnom Gorom, policija je u noći između petka i subote teško ranila mladića Fahrudina S. (22) iz sela Pokrvenik, koji je, prema izvorima iz MUP, odbio da se zaustavi na naređenje patrole, svojim kolima udario u automobil MUP, a zatim vozilom krenuo na policajce.

Teško ozlijeđeni mladić je nešto kasnije preminuo u novopazarskoj bolnici od posljedica ranjavanja. Kako saznajemo, policajac koji je pucao u Fahrudina u subotu je uhićen. Policija je na putu u Dolovu postavila zasjedu zbog ranijih informacija kako se taj pravac koristi za krijumčarenje akcizne robe, uglavnom cigareta i kave.

- Putem koji često koriste krijumčari naišao je automobil u kom su bili Fahrudin i njegov prijatelj M. O. (21). Nisu reagirali na naređenje patrole da se zaustave, krenuli su automobilom da probiju blokadu, udarili u parkirano policijsko vozilo i tada je jedan od policajaca u posljednjem trenutku odskočio kako bi izbjegao udarac vozila. Mladići koji su bili u kolima ni tada se nisu zaustavili, krenuli su ka još dvojici policajaca i tada je došlo do uporabe vatrenog oružja. Fahrudin S., koji je pogođen, hitno je prebačen u novopazarsku bolnicu, ali liječnici nisu uspjeli da mu spasu život.

- Njegovi roditelji imaju još tri kćerke, on je bio jedinac. Fahrudin nije bio oženjen, bio je dobar momak, ne znamo što je radio, ali i ako je krijumčario robu, vjerojatno je od toga živio jer je bio bez posla - kazali su u Pokrveniku, u jednoj od susjednih kuća. Inače, pogranično područje općine Tutin prema Crnoj Gori poznato je po krijumčarenju cigareta, kave, ali i droge i oružja, a na ovom području, usprkos stalnim policijskim akcijama, utabanim stazama i rutama stalno se preko granice prebacuje akcizna roba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije