MUZP SŽ

Pokušaj otmice prijaviti policiji, a ne objavljivati na društvenim mrežama

policija
02.06.2016.
u 12:43

Nakon što je društvene mreže u Sarajevu i ostatku BiH preplavila informacija o pokušaju otmice 15-godišnjeg dječaka, reagiralo je i Ministarstvo unutarnjih poslova SŽ.

U subotu, 29. svibnja, na društvenim mrežama je, uz naznaku "PAŽNJA", objavljena informacija u kojoj se navodi da je na području sarajevskog naselja Buća Potok došlo do pokušaja otmice 15-godišnjeg dječaka tako što su ga tri nepoznata muškarca pokušala ubaciti u prtljažnik automobila Toyota karavan te da je dječak uspio pobjeći. 

U nastavku ove objave se kaže da su i narednog dana, 30. svibnja, nepoznate osobe iz istog vozila na kružnom toku Otoka uznemiravali 13-godišnju djevojčicu.

Iako je Muhamed Alispahić, ujak 15-godišnjeg dječaka, za Klix.ba rekao da je slučaj prijavljen, iz MUP-a su priopćili kako na osnovu izvršenih provjera opisani događaji nisu prijavljeni policijskim službenicima.

"S ciljem provjera spomenutih navoda obavljen je razgovor s osobom koja je objavila spomenutu informaciju, kao i s majkom dječaka koji je sve ovo ispričao. O gore spomenutom obaviješten je tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koji je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj događaj i utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela", stoji u priopćenju MUP-a SŽ.

MUP SŽ je apelirao na građane da ovakve i slične događaje odmah prijave policiji, a ne da neprijavljene i neprovjerene objavljuju na društvenim mrežama i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana, prenosi Klix.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije