Majka i sinovi krili ubojstvo

Pokopan muškarac kojeg je prije pet godina ubio njegov sin

03.05.2018.
u 08:00

Srećko Ljubenović (43) iz Kučeva, za čije je ubojstvo osumnjičen sin Aleksandar (24), pokopan je u ponedjeljak u Lugavčini kod Smedereva, gdje živi njegova majka.

Majci je tijelo predano nakon obavljene DNK analize, kojom je potvrđen identitet umrlog, i nakon obdukcije, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Osim majke i nekih rođaka i mještana, na pokopu je bio prisutan i Srećkov mlađi sin Lazar (19), pišu Novosti.

Starijem sinu određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje kako je 21. svibnja 2013. godine hicem iz pištolja ubio oca na spavanju. Kako je osumnjičeni izjavio na saslušanju, motiv ovog zločina bilo je očevo dugotrajno fizičko i psihičko zlostavljanje majke. Iako su se oni rastali 2007. godine, oboje su ostali živjeti u istoj kući. Tijelo Srećka Ljubenovića pronađeno je u četvrtak, na imanju obitelji Sonje Ljubenović u Kučevu, gdje su ga ona i sin, uz pomoć dva poznanika, zakopali. Tada je majka izjavila kako je ona ubila supruga, međutim, kasnije je ispričala da je to učinio stariji sin kako bi nju zaštitio od stalnog maltretiranja njegova oca Srećka.

- Kobne večeri Srećko je zaspao u spavaćoj sobi, pijan i pod utjecajem kokaina. Uskoro se Aleksandar vratio iz grada i, doznavši kako mu je otac opet maltretirao majku, otišao je u sobu i ispalio mu jedan hitac u glavu – doznaju Novosti iz izvora bliskog istrazi.

Inače, Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva priznao je da je 21. svibnja 2013. godine ubio pištoljem svog oca Srećka (43), jer je godinama maltretirao njegovu majku Sonju Ljubenović.

On je u oca pucao iz pištolja CZ 88 “luger” kalibra 9 mm parabelum, koji je njegov mlađi brat uzeo od svog prijatelja N. J., a ovaj opet od svog djeda, piše portal Tkpnews. Kasnije je od D. M. dobio dva metka, od kojih je jedan iskoristio za isprobavanje, a drugi je ispalio u glavu svog oca dok je spavao.

Njemu je određen pritvor od 30 dana i pokrenuta je istraga za kazneno djelo ubojstva za koje je moguća kazna od 5 do 15 godina zatvora, u kojoj će se saslušati svjedoci i razmotriti izvješća DNK analize i obdukcije.

Zamjenik višeg javnog tužitelja uočio je neslaganja u izjavama majke i sina, pa je održano njihovo suočavanje, kada je sin priznao ubojstvo.

Tom prilikom je Sonja u izjavi, koju je dala pred nadležnim tužiteljem i odvjetnikom dodijeljenim po službenoj dužnosti, do detalja opisala njezin život sa Srećkom, njihov međusobni odnos i maltretiranja koja je od njega konstantno doživljavala, kao i sam događaj ubojstva i na koji su se način oslobodili njegova tijela.

Ona je u iskazu navela da se Srećko bavio preprodajom automobila i kriminalom, zbog čega je više puta osuđivan i da se posljednji put iz zatvora vratio 2012. godine.

Naglasila je kako se Srećko drogirao kokainom u kombinaciji s alkoholom, kao i da je u sebe ubrizgavao steroide kako bi povećao mišićnu masu, budući da se bavio bodybuildingom. Što se tiče samog ubojstva, Sonja je tužitelju izjavila da je tog kobnog 21. svibnja 2013. godine cijeli dan bio nervozan te da je stalno vikao na nju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije