akcija 'Mreža I'

Pogledajte akciju i uhićenje 18 osoba u BiH

30.10.2017.
u 17:34

U okviru operativne akcije "Mreža I", policijski timovi isu zvršili pretrese na 24 lokacije, kojom prilikom je 18 osoba uhićeno, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDŽ su u proteklom razdoblju u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom ZDŽ, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Mreža I", poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na uhićenje i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, prenosi N1. 

U nastavku ove operativne akcije, danas, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova su započeti istovremeni pretresi na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice, dok su u isto vrijeme vršeni pretresi na jednoj lokaciji na području Sarajeva, jednoj na području općine Travnik i jednoj lokaciji u Kaknju.

Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i uhićenja osamnaest osoba koje su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela. Nadalje, tijekom provođenja operativne akcije "Mreža I", zadokumentirani su i bit će dostavljeni Tužiteljstvu izvješća protiv četrdeset tri osobe zbog počinjenih krivičnih djela u vezi sa zlouporabom opojnih droga.

Prema operativnim saznanjima, prikupljenim tijekom zavedene akcije, u razdoblju od veljače do listopada 2017. godine, na području Grada Zenica i šire su djelovale tri organizirane mreže nelegalne distribucije opojnih droga heroin i kokain, na čelu s osobama: K.E., N.H. i U.J. Također su prikupljeni dokazi o nelegalnim aktivnostima i drugih osoba, koje su bile meta ove akcije i koja su u navedenom razdoblju zajedno s drugim osumnjičenim osobama nabavljale, prometovale i vršile prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

U današnjoj akciji uhićeni su:
1. I.J., rođen 1991. godine, iz Zenice,
2. S.L., rođen 1984. godine, iz Zenice,
3. P.A., rođen 1982. godine, iz Zenice,
4. M.S., rođen 1988. godine, iz Zenice,
5. K.E., rođen 1975. godine, iz Zenice,
6. K.S., rođen 1985. godine, iz Zenice,
7. S.J., rođen 1980. godine, iz Zvornika, 
8. G.S., rođen 1977. godine, iz Kaknja,
9. N.H., rođen 1973. godine, iz Zenice,
10. D.M., rođen 1953. godine, iz Zenice,
11. K.E., rođen 1993. godine, iz Zenice,
12. P.B., rođen 1996. godine, iz Zenice,
13. B.A., rođen 1953. godine, iz Sarajeva,
14. P.S., rođena 1974. godine, iz Zenice,
15. N.N., rođen 1986. godine, iz Zenice,
16. P.M., rođen 1974. godine, iz Zenice,
17. K.M., rođena 1989. godine, iz Zenice i
18. U.A., rođen 1988. godine, iz Zenice.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije