Tragedija

Poginula dvojica najboljih prijatelja

03.04.2016.
u 07:04

Dvojica najboljih prijatelja iz Čelinca kod Banje Luke, Danijel Vrhovac (21) i Petar Kovačević (19), smrtno su stradali u prometnoj nesreći koja se u noći s petak na subotu dogodila u mjestu Grabovica, zaselak Bojići, na regionalnoj cesti Čelinac – Dubrava Stara.

Kako je potvrdila Maja Đaković-Vidović, glasnogovornica Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci, u tragičnoj nesreći sudjelovala su dva golfa, piše Večernji list BiH.

- Očevid je obavio okružni tužitelj Igor Cimeša, zajedno s prometnim inspektorima iz Čelinca te naredio obdukciju i niz vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Obdukcija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS-a, kaže glasnogovornica Đaković- Vidović.

Za upravljačem jednog bio je Mladen Orašanin (25), dok je drugim upravljao poginuli Vrhovac.

- Nesreća se dogodila jedan sat nakon ponoći, kada je većina mještana već spavala. Mnogi od njih do ujutro nisu ni znali što se dogodilo. Živim blizu pa sam čuo silovit udar i izišao sam vidjeti što se dogodilo. Strašno je što su poginula dvojica mladića koje sam poznavao. Najvjerojatnije je jedan od vozača prešao u suprotni trak prije zavoja kod kojeg se nesreća dogodila. U velikoj brzini, Vrhovac je pokušao skrenuti udesno i izbjeći sudar, ali nije uspio i svojim golfom je samo zakačio Orašaninov golf. Na žalost, i to je bilo dovoljno kako bi izgubio nadzor nad upravljačem, sletio s ceste te zabio se u drvo. Dvojica suputnika su na mjestu ostala mrtva. Liječnici su mogli samo potvrditi smrt, kaže mještanin. Navodno, unatoč tome što je riječ o naseljenom mjestu, oba vozača su vozila brzinom većom od 100 kilometara na sat, a sve se dogodilo pri povratku kući nakon večernjeg izlaska. Tek se pretpostavlja da je tragediji pridonio alkohol. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije