Podneseno izvješće zbog ozljeđivanja djeteta u vrtiću u Banjoj Luci

30.08.2017.
u 10:16

Banjolučka policija podnijela je nadležnom tužiteljstvu izvješće u vezi sa slučajem nedavnog ozlijeđivanja djeteta u vrtiću u Banjoj Luci.

Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka dostavljeno je izvješće protiv J.Š. (1960.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nepružanje pomoći te protiv J.K. (1980.) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

J.Š. se sumnjiči da je, 23. kolovoza, radeći kao odgajateljica u vrtiću u Banjoj Luci, propustila pružiti pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke ozljede dok se J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke ozljede djeteta koje je povjereno na čuvanje u toj ustanovi, priopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Otac trinaestomjesečne djevojčice Miroslav Saradžić (34) iz Banje Luke ranije je novinarima ispričao da je djete imalo oko 30 ugriza i modrica, koje je zadobila u banjolučkom vrtiću "Tijana".

Kazao je da se sumnja da su to uradila dvojica dječaka blizanaca od tri godine i koji su u istoj grupi s trinaestomjesečnom djevojčicom.

Direktorica Centra za predškolski odgoj i obrazovanje Banja Luka Jelena Kurtinović je ranije navela da su pokrenuli disciplinski postupak da se utvrde sve činjenice tog slučaja koji je potresao javnost.

Odgajateljica Jadranka Šušnjar, kojoj se na teret stavlja krivično delo nepružanja pomoći, navodno je u danu kada se dogodio ovaj nesretni događaj, u neprimjerenim uvjetima za rad sama čuvala 28-oro djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije