Kompjuterska prijevara

Podignuta optužnica za pranje novca u iznosu od oko 76.000 KM

19.11.2020.
u 12:17

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Nikole Kuzmanovića, rođenog 1994. godine u Banjoj Luci, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je na području Banje Luke, u dva navrata tijekom 2019. godine, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, primio novčane iznose, a potom raspolagao novcem u ukupnom iznosu od 76.837,00 KM, za koji je znao da potječe od kaznenog djela počinjenog u inozemstvu. 

U optužnici se navodi, da je optuženi znao da su njemu poznate osobe, na području Republike Francuske, upotrebom POS kartičnih uređaja i odgovarajućih bankovnih kartica počinile kazneno djelo kompjuterske prijevare i poduzele više nezakonitih novčanih transakcija na štetu dvije poslovne banke u BiH. Novac od nezakonitih transakcija, uplaćen je na račune optuženog otvorene kod poslovnih banaka u Banjoj Luci, koji je novac odmah podigao i sa istim raspolagao, pribavivši na taj način nezakonitu imovinsku korist u navedenom iznosu.

Optuženi se tereti da je počinio produljeno kazneno djelo pranja novca iz članka 209. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije