Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun oštećen za 121.761 KM

novac
30.09.2016.
u 12:34

Tužitelj u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu za poreznu utaju protiv Branka Čičića, zvanog "Čiča“ i pravnog subjekta "Kameleon“ d.o.o. za trgovinu, promet i usluge Brčko Distrikt, čija je odgovorna osoba i direktor Branko Čičić.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, optuženi Čičić se tereti da je tijekom 2010. godine, kao odgovorna osoba, vlasnik i direktor u pravnom subjektu "Kameleon“ d.o.o. Brčko, počinio utaju PDV-a u iznosu od 121.761,00 KM, za koji je oštetio proračun BiH.

Optuženi se tereti da je tijekom 2010. godine, u svojstvu osnivača, direktora i odgovorne osobe u pravnom subjektu "Kameleon“, uz pomoć odgovornih osoba u dvije pravne osobe, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost (PDV), izvršio fiktivnu kupovinu tri mašine za obradu drveta putem financijskog lizinga izvršenog od posrednika banke, podnošenjem PDV prijave neistinitog sadržaja, izvršio nezakonit povrat PDV-a u iznosu od 118.900,00 KM, a iznos od oko 3.000 KM iskoristio za pokrivanje ranijeg poreznog duga.

Pravni subjekt "Kameleon“ d.o.o. Brčko Distrikt se tereti da je kao pravna osoba raspolagao protupravno ostvarenom imovinskom koristi, koju je korist iste ostvario optuženi Čičić.

Čičić i pravna osoba "Kameleon“ se terete za krivično djelo porezne utaje ili prevare, a optužnica je proslijeđena Sudu BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?