Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun BiH oštećen za 41.841 KM

Tužiteljstvo BiH
08.11.2017.
u 12:26

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Igora Radovanovića, rođenog 1985. godine i Zorana Radovanovića, rođenog 1963. godine, iz Sarajeva, državljana BiH.

Optuženi Igor Radovanović se tereti da je radeći u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje u unutarnjem i izvantrgovinskom prometu, bez ograničenja ovlasti poduzeća „CWS AQUALIS“ d.o.o. Sarajevo, omogućio optuženom Zoranu Radovanoviću da uime poduzeća obavlja djelatnosti za koje nije ovlašten i koji suprotno važećim zakonskim odredbama o porezu na dodanu vrijednost nije evidentirao oporezivi promet u knjigovodstvenim evidencijama te nije vodio evidenciju o poreznim prijavama, obračunavao, prijavljivao, niti plaćao porez na dodatu vrijednost, na koji način je umanjio porezne obveze poduzeća od 01.01.2014. godine do 31.12.2015. godine za ukupnu sumu od 41.841 KM, za koju je oštetio proračun BiH.

Optuženi se terete da su izbjegli plaćanje davanja, propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, ne pružanjem zahtijevanih podataka o svojim stečenim oporezivim prihodima,  a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 10.000 KM, čime su počinili krivično djelo porezne utaje ili prijevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?