Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun BiH oštećen za 22.777 KM

13.04.2018.
u 13:02

Tužitelj u Odjelu III Tužiteljstva BiH podignuo je optužnicu protiv Darka Borojevića, rođenog 1964. godine u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je radeći kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačke radnje Mini market "Borojević 1" u Gradišci, u namjeri da izbjegne plaćanje PDV-a, kao porezni obveznik, u poreznom razdoblju mjeseca travnja 2015. godine pribavio protupravnu imovinsku korist pružanjem lažnih podataka o svojim stečenim oporezivim prihodima koji su od utjecaja na utvrđivanje poreznih obveza na način da je robu sadržanu u zalihama zadržao po prestanku obavljanja djelatnosti, te podnio Upravi za neizravno oporezivanje BiH mjesečnu PDV prijavu u kojoj nije obračunao i prikazao izlazni PDV u ukupnom iznosu od 22.777 KM, za koji iznos je oštetio proračun BiH.

Optuženi se tereti da je izbjegao plaćanje davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH čime je počinio kazneno djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije