Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica za poreznu utaju

tuziteljstvo bih
14.03.2016.
u 13:52

Optuženi se tereti da je kao vlasnik i odgovorna osoba u poduzeću "Eš-Apoteke" u namjeri izbjegavanja PDV-a, izvršio oporezivi promet, odnosno prodaju lijekova jednom poduzeću iz Tuzle, u ukupnom iznosu od 678.268 KM, s obračunatim PDV-om u iznosu od 115.306 KM

Tužitelj u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Enesa Smajlovića, rođenog 26.05.1960. godine u Brčkom.

Optuženi se tereti da je tijekom 2009. godine, kao vlasnik i odgovorna osoba u poduzeću "Eš-Apoteke", Brčko Distrikt BiH, u namjeri izbjegavanja plaćanja poreza na dodatnu vrijednost (PDV), izvršio oporezivi promet, odnosno prodaju lijekova jednom poduzeću iz Tuzle, u ukupnom iznosu od 678.268 KM, s obračunatim PDV-om u iznosu od 115.306 KM.

Navedeni promet optuženi nije evidentirao u svojim poslovnim knjigama niti u PDV prijavama, pa je u PDV prijavama dao lažne podatke u kojima nije evidentiran navedeni promet, čime su proračun Bosne i Hercegovine i građani BiH oštećeni za iznos od 115.306 KM, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se tereti da je izbjegao plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine pružanjem lažnih podataka o svojim stečenim oporezivim prihodima koji su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obveze, čime je počinio kazneno djelo Porezne utaje.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije