izručen s kosova

Počelo suđenje migrantu koji je optužen za ubojstvo Jasmina Berovića: Otkrio je svoj pravi identitet

02.11.2021.
u 08:34

Zovem se Said Bahridža, rođen 1981. godine u Casablanci, Kraljevina Maroko, ponavljao je više puta danas optuženi za ubojstvo Jasmina Berovića, a kojeg je Kosovo izručilo BiH.

U optužnici je navedeno da se zove Jusuf Muselmani Bušei, a Marokanac je, uz pomoć prevoditelja Aldina Mustafića, objasnio da su grešku napravili policajci na Kosovu koji su ga zaveli pod tim imenom nakon što je privedeno više osoba.

Tužiteljica Maja Pašić objasnila je da optuženi nije kazao da postoje drugi podaci, dok je odvjetnica Jasmina Iftić, koja zastupa optuženog, potvrdila da ranije nije bila upoznata s tim da su njegovi osobni podaci drugačiji. Iftić smatra da je zbog uhićenja i neizvjesnosti optuženi propustio dati ispravne osobne podatke.

Nakon što je predsjedavajuća Vijeća, sutkinja Adisa Zahiragić upozorila optuženog da vodi računa i da ne zloupotrebljava svoja prava kada su u pitanju osobni podaci, utvrdila je da pretres može biti nastavljen čitanjem optužnice.

Prema navodima iz optuženice, Jusuf, odnosno sada Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, 17. studenog 2020. nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i da su ozlijedili Huseina Džilića i Tarika Džamaliju.

Said Bahridža negirao je da je počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a što mogu, kako je rekao, potvrditi oni koji prisustvovali ovom nemilom događaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije