Uhićeni razbojnici

Pljačkali zlatarnice, optike i automobile, lažirali alibije...

01.06.2016.
u 07:00

Banjolučani M. K. (35) i D. K. (26) osumnjičeni su da su u Prijedoru počinili pet kaznenih djela protiv imovine. Oni su, kako je priopćeno iz CJS Prijedor, u noćnim satima nezapaženo dolazili do zlatarnice, optičarske trgovine i privatnih putničkih automobila, kojom prilikom su upotrebom ili bez upotrebe fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost i otuđivali razne predmete koji su se nalazili u unutrašnjosti, javljaju “Nezavisne”.

Onda su dalje s putničkih auta skidali i otuđivali registracijske oznake koje su iskorištavali stavljajući ih na druga putnička vozila prilikom izvršavanja drugih kaznenih djela u Banjoj Luci. “Daljnjom istragom je utvrđeno kako je D. K. u cilju stvaranja lažnog alibija neposredno prije izvršenja opisanih djela fiktivno izašao iz BiH i prešao u Hrvatsku na Graničnom prijelazu Kostajnica gdje je i evidentiran, te da se odmah nakon prelaska čamcem preko rijeke Une vratio na područje BiH.

Utvrđeno je kako mu je u nezakonitom prelasku preko rijeke Une pomogao H. D. (50) iz Kostajnice koji je na ovaj način počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba, istaknuli su u CJS Prijedor. Dodali su kako je u tijeku rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta nakon čega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljeno izvješće o počinjenim djelima krađe i teške krađe protiv M. K. i D. K., dok će protiv H. D. biti podneseno izvješće zbog krijumčarenja osoba.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije