Paljevina

Piroman zapalio auto urbanista

24.03.2016.
u 09:00

Policija traga za piromanom koji je preksinoć oko 23.30 sati u banjolučkom naselju Rosulje podmetnuo požar na mercedesu u vlasništvu Gorana Vajkića, bivšeg direktora Urbanističkog zavoda u Banjoj Luci. Požar je podmetnut na nekoliko mjesta, odnosno kod prednjeg lijevog kotača i na poklopcu motora. Postoje očevici koji su kazali kako su prethodno vidjeli piromana koji je nosio kartonsku kutiju za pizzu. Kutiju, u kojoj je bila zapaljiva tekućina, ostavio je na poklopcu. Zahvaljujući susjedima, auto nije potpuno izgorio. Unatoč šteti većoj od 5000 KM, oštećeni Vajkić kaže kako je najvažnije da u požaru nije bilo ozlijeđenih. Uvjeren je i kako je paljevina povezana s poslovima kojima se bavi. Inače, on je u središte javnosti dospio još 2010. kada je obavljao dužnost direktora ovog zavoda. Predstavnici sindikata ove ustanove tada su tvrdili kako je njemu nezakonito produljen mandat. Krajem prošle godine pojavio se kao predstavnik skupine investitora zainteresiranih za kupnju bijeljinske Šećerane u stečaju, koja je oduzeta Zoranu Ćopiću, pravomoćno osuđenom za pranje novca crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Vajkić je 2007. bio i predsjednik Upravnog odbora poduzeća “Metal Email” iz Broda, a tada je optuživao predsjednicu Saveza sindikata RS Ranku Mišić da od njega nezakonito zahtijevala uplatu 30.000 maraka na ime duga za članarinu u Sindikatu.

- Ne mogu na nekoga upirati prstom, ali mislim kako je to povezano s mojim poslovanjem. Predstavnik sam skupine investitora koja je zainteresirana za kupnju bijeljinske Šećerane u stečaju, a vodim i spor s kompanijom Grand Trade u vlasništvu osuđenog Mile Radišića, u vezi sa zgradom kod Medicinske elektronike, jer sam zastupnik obitelji koja kod tog objekta ima parcele. Uz ta dva slučaja, i ranije sam odbio svjedočiti u slučaju ubojstva Milana Vukelića. Sve ovo može biti motiv napada i mogu samo nagađati tko stoji iza svega.

Ipak, vjerujem policiji i nadam se kako će utvrditi tko je za to odgovoran - rekao je Vajkić, dodavši kako je prošle godine dobivao i određene prijetnje o kojima ne želi govoriti.

Ipak, kako tvrdi, sve je ispričao policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?