PROMETNA NESREĆA

Pas na cesti uzrok tragedije u kojoj je poginuo policajac

nesreca
Foto: agencije
19.02.2014.
u 09:49

Osobita tuga je vladala u bolnici gdje je pristigla ožalošćena rodbina koja će moći preuzeti tijelo tek nakon obdukcije

Milan Bratić (33) iz Nevesinja, djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih snaga BiH, zaduženu za čuvanje državnih institucija, političara, sudaca i diplomata, smrtno je stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se preksinoć oko 20.20 sati dogodila na magistralnoj cesti M-6.1 Mostar - Nevesinje. Tom prilikom su ozlijeđena i njegova dvojica kolega Danijel Knežević i Dragan Janjić kojemu su se i jučer liječnici, zbog teških ozljeda glave, borili za život u bolnici Južni logor. Riječ je o suputnicima u vozilu passat (009-J061) kojim je upravljao zaštitar agencije Top Guarda Goran Andrić. Naime, na samom ulazu u južno mostarsko prigradsko naselje Gnojnice, vozač passata je izgubio kontrolu nad upravljačem, sletio u kanal te se ponovno vratio na cestu prevrćući se. Automobil je na kraju završio na bočnoj strani, naveo je glasnogovornik MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak. Kako se neslužbeno moglo čuti na mjestu tragedije, passat je pretjecao golfa na pravcu u blizini tamošnje benzinske crpke, da bi pri tome na cestu izletio pas koji je očito omeo vozača.

- Nesretni suvozač Bratić odmah je ispao iz vozila, što je po njega i bilo kobno, jer se vjeruje da ga je težina vozila pritisla i na mjestu usmrtila. Druga dvojica su bila na stražnjem sjesalu, a Janjić se nalazio iza Bratića. Sve se to događalo dok su se četvorica putnika s posla vraćala kući u Nevesinje, kao što bi to činili svakodnevno. Dakle, svega 20 minuta nakon završetka smjene. Zbog puke ekonomičnosti zajedno su putovali u jednom vozilu. Inače, smrtno stradali 33- godišnji Milan Bratić je otac malog djeteta, a u Nevesinju je ne tako davno i otvorio autopraonicu. Imao je život kakav se samo može poželjeti, ali se nažalost prekinuo u najboljim godinama, kažu nam okupljeni, među kojima su bili i djelatnici SIPA-e, čiju su zgradu često čuvali unesrećeni.

Osobita tuga je vladala u bolnici gdje je pristigla ožalošćena rodbina koja će moći preuzeti tijelo tek nakon obdukcije.

- Zbog prezauzetosti sudskih medicinskih vještaka, obdukcija će se obaviti tek danas. Osim toga, naložio sam i da se ispita tehnička ispravnost vozila, a sve kako bi utvrdili točan uzrok ove nesreće, kaže nam dežurni županijski tužitelj Spomenko Jukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije