Nakon obrata u Sarajevu

Par popravio i prodao kombi kojim je ubio mladića te pobjegao

03.06.2016.
u 09:00

Ljubo Seferović i njegova supruga Vasvija Sejdović te Ljubin otac Bekrija, zvani Giga, a koji su, prema vlastitom priznanju, kombijem udarili Dženana Memića koji je sedam dana kasnije preminuo od zadobivenih ozljeda, te teško ozlijedili njegovu djevojku Alisu Mutap, popravili su vozilo kojim su udarili nesretni par, a potom ga prodali. Ljubo i Vasvija nakon toga su pobjegli iz Sarajeva, a locirani su u Banjoj Luci na osnovi policijske tjeralice, budući da su još u travnju identificirani kao mogući krivci za Dženanovu smrt.

Ima dokaza

Ovo je izneseno na ročištu za određivanje pritvora romskim izvanbračnim supružnicima i njegovom ocu Bakriji, osumnjičenom za sprečavanje dokazivanja, a koje je pred Rozitom Šimić, sutkinjom za prethodno saslušanje, održano u Županijskom sudu u Sarajevu. Tužiteljica Amina Ruždić naglasila je kako ima dokaza protiv osumnjičenih.

– Vještačenjem je utvrđeno da zatečeni boja, staklo i plastika pripadaju vozilu VW transporter Ta4 čije je kretanje zabilježeno na nadzornim kamerama u vrijeme nesreće – pojasnila je Ruždić. Međutim, na ročištu nije navela ono što stoji u tužiteljskom prijedlogu za pritvor, a to je da su Seferović i Sejdović, nakon što su kombijem udarili Dženana i Alisu, izašli iz vozila te ih po glavi udarali palicom, a tek onda pobjegli. Omar Mehmedbašić, odvjetnik ovog izvanbračnog para i roditelja sedmero djece, zatražio je da se osumnjičeni puste na slobodu.

– Obrana se protivi prijedlogu Tužiteljstva za određivanje pritvora mojim klijentima. Očito je da je ovaj prijedlog rađen pod pritiskom pod kojim se u posljednja dva mjeseca nalaze Tužiteljstvo i policija. Moji branjenici u mojoj prisutnosti su dali iskaz te su pokazali kajanje zbog onoga što se dogodilo – kazao je Mehmedbašić. On je naveo kako se nesreća dogodila kada se Ljubo upravljajući kombijem, u kojem je bila i njegova supruga, slučajno sagnuo kako bi dohvatio CD. U tom trenutku je udario Memića i Mutap.

Pogriješio pa pobjegao

– Pogriješio je, dao gas i pobjegao nakon što ih je udario. Gdje je istina jasna, tu ne treba puno riječi. Priznao je, a njegova supruga je potvrdila njegove navode. To je sve što se dogodilo u ovom slučaju.

Međutim, ovdje nema govora o tome da su ih i udarali nekom palicom. Moj klijent nije to uradio niti je takvo nešto priznao – kazao je Mehmedbašić. Da nije priznao da je Dženana i Alisu udario metalnom šipkom i nanio im teške ozljede, potvrdio je u sudnici i osumnjičeni Ljubo Seferović nakon konzultacija sa svojim odvjetnikom.

Odvjetnik Mehmedbašić je dalje naveo da je jedini očevidac svega bila Alisa Mutap čiji se iskaz poklapa s iskazom njegovih klijenata.

– Ona je dotrčala policajcima nakon nesreće i rekla: “Pomozite, udario nas je automobil koji je išao velikom brzinom”, a nije rekla “netko nas je izudarao palicama”. Moje klijente treba pustiti na slobodu jer su sve priznali i jer javnost, s obzirom na privođenje osumnjičenih za Memićevu smrt, više neće biti uznemirena činjenicom da ubojice nisu privedeni pred lice pravde – rekao je Mehmedbašić.

Prijedlogu Tužiteljstva usprotivio se i Rusmir Karkin, odvjetnik Bekrije Seferovića, koji se sumnjiči da je sinu Ljubi pomogao nakon nesreće popraviti i prodati automobil.

– Dijelove na automobilu zamijenio je Ljubo, a ne moj klijent, pa tako nema osnove za određivanje mjere pritvora – kazao je, između ostaloga, odvjetnik Karkin. Konačno, sutkinja Rozita Šimić na kraju je odlučila osumnjičenoj trojki odrediti jednomjesečni pritvor.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?