NAPAD U EGIPTU

Ovo su bile posljednje riječi žene prije napada morskog psa, nekoliko minuta prije tragedije šetala je plićakom

03.07.2022.
u 15:46

Austrijanka (68) preminula je nakon napada morskog psa u egipatskom ljetovalištu Hurghada. Morski pas vrste Mako odnosno tigrasti pas ženi je odgrizao ruku i nogu, a iako ju Hitna pokušala spasiti, preminula je od šoka i bolova nakon napada.

Samo nekoliko minuta prije napada umirovljenica je šetala u plićaku na plaži i svom partneru rekla: ''Vratit ću sa nazad još malo''. Ubrzo je nestala u vodi, a na površini se pojavila crvena mrlja. Potom je izvode izronio veliki morski pas koji je napao ženu dok su turisti u panici sve promatrali s plaže.

Ronilac Radenko Čalić koji boravi u egipatskom ljetovalištu na Crvenom moru kazao je kako se incident dogodio u dijelu mora gdje je kupanje inače zabranjeno.

- Koliko sam čuo, bila je u plićaku i ronila je. Turisti bacaju hranu koja privlači predatore i s razlogom je zabranjena. Nedavno su se u ovim vodama pojavile velike tune koje love ribari. Pretpostavlja se da su tada ribari čistili ulovljenu ribu i bacali utrobu u vodu i to je privuklo morskog psa- objasnio je Radenko što je moglo dovesti do ove tragedije. Žena (68) preminula je nakon napada morskog psa u vozilu hitne pomoći. Očajnički je pokušala doplivati do obale gdje su sve promatrali prestravljeni posjetitelji.  Turisti iz Rusije snimili su stravičnu snimku gdje se vidi krv žene po moru koja je pokušala doplivati do obale. Iako su brojni promatrali, nitko se nije usudio pomoći nesretnoj ženi. Drugi pak govore kako su kupači pobjegli iz mora kako bi odvratili pozornost morskog psa. Kako navode, žena je uspjela doplivati do obale, no preminula je od posljedica izazvanih ekstremnim šokom i bolovima nakon napada. - Liječnici su se dugo borili za njezin život, primjenjivali su je kardiopulmonalnu reanimaciju, ali nije joj bilo spasa - stoji u izvještaju. Radenko ističe kako se sličan incident dogodio i u svibnju kada je roniocu morski pas odgrizao rame te je preminuo. Nakon napada, plivanje, ronjenje, ronjenje i ribolov od područja Sahl Hasheesh do Makadi Baya bili su zabranjeni tri dana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?