SBŽ

Otkrivena skupina osumnjičena za krađe vozila i iznude

oruzje
21.04.2016.
u 18:06

Radi se o J.J. (1991), D.S. (1985), A.T. (1988), A.Đ. (1967) i Z.K. (1970), nastanjenima na području Travnika, te I.B. (1979) iz Novog Travnika, koji se dovode u vezu s krađama, iznudama, nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenjem isprava...

Nastavljena je uspješna suradnja MUP-a SBŽ-a i detašmana Federalne uprave policije (FUP) u Travniku, koja je rezultirala dokumentiranjem skupine osumnjičene za krađe vozila i druga kaznena djela koja su s njima povezana.

Aktivnosti na dokumentiranju ove skupine trajale su od kraja 2015. godine do početka travnja 2016. godine, kada su nadležnim tužiteljstvima podnesena izvješća protiv šest osoba, priopćio je MUP SBŽ-a.

Radi se o J.J. (1991), D.S. (1985), A.T. (1988), A.Đ. (1967) i Z.K. (1970), nastanjenima na području Travnika, te I.B. (1979) iz Novog Travnika, koji se dovode u vezu s krađama, iznudama, nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenjem isprava, prikrivanja i kaznenim djelom ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni J.J. je u svibnju prošle godine u Jajcu ukrao vozilo "passat" koje je dovezao u mjesto Ričice, općina Travnik, gdje ga je sakrio u napuštenu garažu. Nakon toga je u više navrata pokušao iznuditi novac od vlasnika za povrat vozila, ali u tome nije uspio s obzirom na to da su službenici policije uspjeli pronaći ukradeno vozilo.

Međutim, osumnjičeni J.J. je iznudio novac od vlasnika automobila "passat", koji je ukraden u travnju 2015. godine u Bugojnu. On je telefonom pozvao vlasnika vozila i nakon dogovorenog susreta, uz prijetnju pištoljem, od njega uzeo 2.000 KM za povrat ukradenog vozila.

Navedena osoba osumnjičena je i za krađu motocikla "CAN-AM", austrijskih registarskih oznaka, koja je izvršena u svibnu 2015.godine u Vitezu. Nakon krađe, od vlasnika motocikla iznuđeno je 1.500 eura, nakon čega je motocikl ostavljen, a potom i pronađen u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik.  

Također, osoba J.J., osumnjičena je za krađu motocikla "kawasaki" iz garaže u mjestu Podolac, općina Travnik, u kolovozu 2015.godine.

Ukradeni motocikl zamijenio je sa D.S. koji je znao da se radi o ukradenom motociklu, ali mu je ipak u zamjenu dao svoje vozilo, čime je počinio kazneno djelo prikrivanja, te je i protiv njega podneseno izvješće tužiteljstvu.

Ostali osumnjičeni bili su povezane s krivotvorenjem isprava s ciljem registracije vozila "BMW", koje je ukradeno u srpnju 2015. godine na Ilidži, nakon čega je odvezeno u Posušje, gdje je krivotvoren broja šasije, a zatim upotrebljena prometna dozvola drugog vozila kako bi se vozilo registriralo.

Prilikom pretresa pronađeno je vozilo "BMW", motocikl "kawasaki", mobilni telefoni kojima su pozivani vlasnici ukradenih vozila, kao i pištolj te određena količina municije.

Iz MUP-a SBŽ-a su priopćili da je otkrivanjem ove skupine, kao i drugim aktivnostima, broj ukradenih vozila u prva tri mjeseca ove godine manji za ukupno 27 posto, u odnosu na broj ukradenih vozila tijekom prva tri mjeseca 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije