akcija "Damar"

Otkriven laboratorij za uzgoj marihuane, uhićene 3 osobe

SIPA
26.09.2018.
u 12:27

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s MUP-om Republike Austrije i MUP-om Republike Srbije, te uz pomoć policijskih službenika MUP RS, započeli su realizaciju međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Damar".

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o izvršenju kaznenog djela "Organizirani kriminal" iz člana 250., u vezi s kaznenim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama" iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine prenosi Klix.ba. 

U tijeku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i osoba na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja. 

Postoje osnove sumnje da su osumnjičeni u razdoblju od travnja do rujna 2018. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovali organiziranu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja opojne droge marihuane i njenog derivata skanka iz Bosne i Hercegovine u Republiku Austriju.

U dosadašnjem tijeku aktivnosti koje se izvode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, uhićene su tri osobe i otkriven laboratorij sa vještačkim uvjetima za uzgoj marihuane.

O rezultatima akcije javnost će biti naknadno informirana.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
15:38 26.09.2018.

Trava je jedino dobro u BiH

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije