Sarajevo

Osumnjičeni za pedofiliju izvršio samoubojstvo u zatvoru

28.09.2017.
u 14:42

Pritvorenik Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu izvršio je sinoć samoubojstvo, potvrđeno je za N1 iz Županijskog tužiteljsva Sarajevske županije. 

Radi se o osobi inicijala S.D, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva.

Radi se o muškarcu kojeg su prije tri dana u večernjim satima uhitili policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjek za kompjuterski kriminal.

Podsjećamo, u sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres objekta na području općine Novi Grad Sarajevo, te je uhićena jedna osoba iz Sarajeva incijala S. D. (1970. godište), isti se dovodi u vezu s krivičnim djelom „Iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“ iz člana 211. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađeno je u računaru blizu 10.000 fotografija i video snimaka sa seksualno eksplicitnim sadržajima na kojim su akteri djeca od četiri godine pa na više.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije