Skrivio nesreću 2020.

Optužen za smrt četvero pacijenata koje je prevozio

06.04.2022.
u 08:01

Vozač sanitetskog vozila M. D. (54) optužen je da je skrivio nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo Bjelovar.

Riječ je o tragediji koja se dogodila 29. lipnja 2020. u 13.05 u Rogoži kod Garešnice. Prema optužnici, M. D. je upravljao sanitetskim vozilom te se kretao državnom cestom DC-45 iz smjera Kutine prema Garešnici. Vozio je 131 kilometar na sat na mjestu gdje je ograničenje bilo 40 kilometara na sat, a osim toga nije se kretao obilježenim prometnom trakom koji se proteže uz desni rub kolnika iako je bio dužan kretati se tim trakom.

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je brzo vozio iako je bio svjestan da takvom vožnjom ugrožava, osim svoje, i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Prema optužnici, M. D. se tereti i da je prolazeći kroz lijevi zavoj sanitetskim vozilom prešao na lijevu stranu kolnika. Tom stranom kolnika pravilno se kretalo teretno vozilo pa je zbog svega toga došlo do sudara.

Vozač teretnog vozila i njegov suvozač bili su lakše ozlijeđeni, dok je četvero putnika koji su bili u sanitetskom vozilu poginulo. Bila je riječ o onkološkim pacijentima koje je vozio u Daruvar nakon kemoterapija u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije