Iznenadno izručenje

Odvjetnik preko interneta doznao za izručenje klijenta

pedofilija
Foto: Ilustracija/Davor Plukavec/Pixsell
02.01.2015.
u 09:22

Američki bjegunac optužen za pedofiliju, koji je sredinom rujna uhićen u blizini Mostara, iznenada je posljednji dan 2014. izručen SAD-u, gdje će mu se suditi. Naime, Služba za poslove sa strancima BiH uhitila je Michaela Roberta Vucica koji je tražen po osnovi optužbi da je počinio ‘predatorski kriminalni seksualni napad’ dok je bio zaposlen kao nastavnik u gradu Lakeside u državi Illinois.

Odveden iz BiH

Vučić je odveden iz BiH pod pratnjom šerifske službe SAD-a da bi se u Americi suočio s optužbama. Kako smo ranije pisali, sumnjalo se da se nalazi u okolini Zagreba, odakle mu je majka, ali se ispostavilo da je u Čitluku, odakle mu je otac, koji je prije 35 godina zagonetno ubijen u Americi, gdje je Michael rođen. Nedavno razvedeni Michael Vucic s diplomom llinois State Universityja proteklih 18 godina predavao je u školi Gavin South Middle School iz Inglesidea. 41-godišnji Vucic je optužen da je višestruko, navodno pet puta, seksualno zlostavljao svoju učenicu 2012. u svom kabinetu kad je ona imala 13 godina, a naknadno se javila još jedna njegova bivša učenica i slično tvrdila. Za njim je bila raspisana tjeralica i obećana nagrada od milijun dolara. Ovo izručenje, koje je naprasno izvršeno šesnaest dana prije isteka roka koji stoji u odluci za protjerivanje, iznenadilo je njegova odvjetnika Josipa Muselimovića.

- Vijest o tome pročitao sam na internetu, što je nečuveno. Izručen je prije okončanja sudskog postupka, u vrijeme blagdana, bez obavijesti njegova odvjetnika i da mu nisam predao spise o nekoliko postupaka koje sam pokrenuo, nisam mu mogao dati savjet kako se dalje ponašati ili makar se s klijentom pozdraviti. Njegova majka me zove i kaže da ga u SAD-u tjeraju da potpiše izjavu da je dobrovoljno došao, što je gruba neistina. Ogorčen sam što mi je klijent na ovakav način izručen - navodi odvjetnik Muselimović ističući da je sumnjičenje zasnovano na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju i pogrešnoj primjeni zakona, a Vucica je sve to zateklo na odmoru u Hercegovini, gdje je bio u posjeti rodbini, a kako ne vjeruje tamošnjem pravosuđu on je i potkrijepio činjenicom da nikad nije rasvijetljeno ubojstvo njegova oca u Chicagu.

Neuzvraćena ljubav

Upravo zbog svega toga, odlučio se trajno nastaniti u Čitluk, odakle mu je bio i otac. Dakle, planirao je zatražiti i državljanstvo BiH, što mu je, kako je istaknuo, davna želja. Međutim, unatoč tome, iz Službe za poslove sa strancima stigao je negativan odgovor pa je obrani jedino preostalo žaliti se Sudu BiH, što je i učinjeno, no prije bilo kakve odluke dogodila se deportacija.

Vucic je u svoju obranu tvrdio da ga je učenica prijavila nakon što joj je preko društvene mreže rekao da se uskoro ženi te da je sve izmislila kako bi mu se osvetila za neuzvraćenu ljubav. Navodio je i da ga je ona prije zavela te da se je s njom bio dva puta, ali je poslije odbijao sve njezine pokušaje udvaranja.

Komentara 1

CO
cope
21:20 02.01.2015.

Ne vjeruje pravosudju samo onaj tko je kriv bjezi I skriva se,a vjerojatno se odlucio da zatrazi BiH drzvljanstvo zbog ekonomske situacije koja je u BiH puno bolja vec u SAD.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije