općina Bužim

Oduzeto zlato i srebro vrijedno 180.000 KM

12.11.2017.
u 13:20

Roba je bila namijenjena prodaji na ''crnom tržištu'' u BiH

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH) oduzeli su na području općine Bužim veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Nakon pribavljene operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UNO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banja Luka, izašao je u ranim jutarnjim satima na teren na području Bužima.

Tom prilikom zaustavljena su dva putnička motorna vozila koji su upravljali Dž.O. (57) i J.E. (60). U prvom vozilu je zaustavljen bračni par kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu zaustavljena ženska osoba sa zlatnim i srebrnim nakitom. 

Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a osobe kod kojih je roba pronađena nemaju registriranu djelatnost prodaje zaltnog i srebrnog nakita.

Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da se radi o zlatu ukupne težine oko 795,10 grama i srebrnom nakitu u količini od oko 6.039 grama, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 180.437 KM.

Roba je bila namijenjena prodaji na ''crnom tržištu'' u BiH. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a daljnji rad na slučaju po uputama nadležnog tužiteljstva preuzeli su, uz suradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za provođenje propisa - Grupa za istrage RC Banja Luka, priopćeno je iz UNO BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?