UIO BiH

Oduzeto 670 kg rezanog duhana i cigareta u vrijednosti 150.000 KM

19.03.2019.
u 12:29

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a bila je namijenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 kutija cigareta u vrijednosti 150.000 KM.

-Pripadnici Grupe UIO za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na osnovu prikupljenih operativnih informacija s terena, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a KS, MUP-a ZDK i MUP-a RS, u nekoliko odvojenih akcija na području Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su oduzimanje 670 kilograma sitno rezanog duhana i 12.000 kutija cigareta. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 150.000 KM – pojašnjavaju iz UIO.

Oduzeta roba nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a bila je namijenjena za ilegalnu prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Osobe od kojih je oduzet rezani duhan i cigarete, bit će procesuirane kod nadležnih sudova u prekršajnom i krivičnom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije