Nesreća

'Odjednom sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid...'

policija rh
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.03.2023.
u 08:21

Pijani vozač (23) je automobilom udario dvojicu dječaka na nogostupu i pobjegao. Zbog negativnih bodova već je izgubio vozačku dozvolu. Nesreća se dogodila dok su pokušavali popraviti bicikl. Nakon nesreće Osman (18) pozvao je policiju i Hitnu pomoć. "Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza. Iskreno da vam kažem osjećao sam se pogubljeno. Još sam u velikom šoku vjerujte mi, još nisam smiren kako bi trebao biti, stvarno nije laka situacija, stvarno je preteško", rekao je Osman o nesreći.

Obojica su hitno prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška. "Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave", rekao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Josip Kolodziej. Teže ozlijeđeni dječak odvezen je u Zagreb. Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb kažu da nije bilo potrebno daljnje neurokirurško liječenje. "Danas je dječak premješten na odjel. Dobrog je općeg stanja i smatramo da je trenutno izvan životne opasnosti", rekao je kirurg Rok Kralj za RTL Danas.

Počinitelja je ubrzo pronašao rođak starijeg dječaka i uhitila ga je policija. "On je išao za njim i taj auto je stao kod jedne trgovine. I on je izašao i moj bratić je njega pitao je l' znaš što si napravio. On je rekao ne znam, nisam ništa napravio, a ovaj mu rekao zgazio si dvoje djece, a ovaj kaže nisam nikoga zgazio.

Znači, nije bio ni svjestan toga koliko je imao alkohola u sebi", opisao je Osman. Prema informaciji Maje Filipović, glasnogovornice PU sisačko-moslavačke 23-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 2,3 promila i bez vozačke dozvole, koja mu je poništena zbog prikupljenih negativnih bodova, automobilom udario udario 18-godišnjaka i 11-godišnje dijete pa zatim pobjegao.  Bit će predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije