STRAVIČAN ZLOČIN

Obitelj zadavila dječaka i ozlijedila njegovu sestru

hadzici
Foto: agencije
27.02.2014.
u 09:31

Policija je uhitila četiri člana obitelji ubijenog djeteta, i to majku Enu Lipu (25), djeda Emira (57), baku Muniru (62) i strica Kenana (32), svi iz Foče.

Četverogodišnji dječak, koji je preksinoć ubijen u sarajevskom naselju Hadžići, zadavljen je, a u istom kućanstvu ozlijeđena je i godinu starija djevojčica. Policija je uhitila četiri člana obitelji ubijenog djeteta, i to majku Enu Lipu (25), djeda Emira (57), baku Muniru (62) i strica Kenana (32), svi iz Foče.

Maltretiranje obitelji

Jutro kasnije policija je u Zenici pronašla i uhitila i odbjeglog Saliha Arnautovića iz Travnika, muškarca koji je živio s majkom ubijenog dječaka. I njemu se stavlja na teret ovaj zločin. Neslužbeno saznajemo da je brata i sestru već duže vremensko razdoblje maltretirala cijela obitelj. Kako smo saznali u FUP-u, policiji je slučaj prijavljen tek kada je dječak dovezen mrtav u Dom zdravlja Hadžići, s vidnim ozljedama po tijelu. Djed je dovezao beživotno tijelo djeteta i izjavio je policiji da živi u obiteljskom kućanstvu sa suprugom, sinom, kćeri i njeno dvoje djece, te da je u kući zatekao unuka bez znakova života i da mu je pokušao pružiti prvu pomoć. - U kući koju koristi obitelj Lipa obavljen je očevid, a vještak je konstatirao da je smrt najvjerojatnije nastupila nasilno - davljenjem. Obitelj Lipa je, kažu susjedi, u ratu izbjegla iz Foče. Nastanili su se u kući u kojoj je prije živjela srpska obitelj.

Teško socijalno stanje

Kuća i nije u najboljem izdanju za život. Nije priključena struja, zbog čega su se članovi obitelji Lipa često spajali kablovima na okolne objekte kako bi krali ovaj energent. - Žao mi je djeteta. Bio je miran i povučen dječak. Rijetko smo ga viđali izvan kuće. I kada bi ga vidjeli, često je šepao. Kada bi ukućane pitali što se događa, rekli bi nam da je pao i udario se, priča jedan od susjeda. Žitelji Garevaca dječakovu obitelj nazivaju „čudnom“ i „ludom“, te kažu da je majka stalno izlazila, da nije vodila brigu o djeci i da su se o njoj mogle čuti ružne priče. Za djeda su ispričali da je bio alkoholičar, te da su i ostali članovi obitelji bili skloni alkoholizmu. Obitelj Lipa je, pričaju susjedi, bila u teškom socijalnom položaju, jer je samo stric djece radio u autopraonici. Ena je napustila supruga i došla živjeti s roditeljima. Arnautović je, navodno, napustio suprugu i djecu, te došao živjeti s obitelji Lipa. Otac djece kojeg su mještani opisali kao finog čovjeka koji živi u Glavatičevu, već duže vrijeme ne živi sa suprugom. -Mislim da nije više mogao s njihovom majkom. Htio je djecu uzeti sebi. Nedavno je došao uzeti djecu i izbila je svađa, priča susjed. Što se točno u utorak događalo u kući u kojoj stanuje obitelj Lipa, susjedi ne znaju. Kazali su da je Arnutović sjeo na bicikl i udaljio se kada je djed s jednim od susjeda odvezao dijete u Dom zdravlja. Je li na biciklu došao do Zenice gdje je uhićen za sada se ne zna.     

Ključne riječi

Komentara 1

FE
feuer
18:30 01.03.2014.

´Sve ucesnike ovog zlocina treba tako muciti da vise nevide svijetlo dana.Jadnicak mali.Kakav je muz,muskarac vazniji od djeteta,Kucka od majke

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?