ČEKA SE OBDUKCIJA

Novi detalji u slučaju preminule bebe u Zagorju: Policija traži majku, mještani zgroženi

Igor Soban/PIXSELL
30.01.2023.
u 17:20

Dojavu da se maleno tjelešce nalazi u snijegu nekoliko metara uz cestu policajci su dobili u nedjelju oko podne, a još uvijek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebali pokazati kada i kako je beba preminula

Policija još uvijek pokušava utvrditi tko je i kada tijelo tek rođene bebe ostavio pored ceste u blizini zaseoka Hlevnice smještenog u Općini Đurmanec desetak kilometara sjeverozapadno od Krapine.

Dojavu da se maleno tjelešce nalazi u snijegu nekoliko metara uz cestu policajci su dobili u nedjelju oko podne, a još uvijek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebali pokazati kada i kako je beba preminula, jer nije poznato radi li se o čedomorstvu ili je dijete već rođeno mrtvo.

I dok će obdukcija dati odgovore na ta pitanja, kriminalisti trenutno pokušavaju svim snagama doći do identiteta djetetove majke između ostalog i kroz „češljanje“ svih žena koje su imale prijavljene trudnoću u tom kraju i okolici. Načelnik Đurmanca Damir Belošević izrazio je žaljenje zbog događaja te istaknuo kako se nada da će majka što prije biti pronađena, ali i da nikoga ne treba „razapinjati“ u medijima dok se ne utvrde sve okolnosti koje su dovele do ovog djela.

Mještani Hlevnice s druge strane složni su u tome da za takav čin nema opravdanja, pa čak i da je beba rođena mrtva. Oni s kojima smo pričali kazali su nam kako, koliko je njima poznato, u mjestu nije bilo žena koje su u drugom stanju, zbog čega postoji šansa da majka uopće nije iz tog kraja, nego da je možda došla čak i iz Slovenije.

Ljetos je zabilježen sličan slučaj kad je 31-godišnjakinja s hrvatskim državljanstvom u vinogradu u Mađarskoj blizu hrvatske granice rodila živu bebu koju je potom ostavila i otišla u bolnicu u Osijek, a beba je preminula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije