ISTRAGA U TIJEKU

Noćni napad u Splitu: Muškarac lakše ozlijeđen, privedene dvije osobe

napad u Splitu
Čitatelj
28.02.2024.
u 07:43

Kriminalističko istraživanje je u tijeku", navode u priopćenju PU splitsko-dalmatinska.

Splitska policija je u utorak navečer u 22:50 sati zaprimila dojavu muškarca koji je tvrdi da je na području Splita ozlijeđen oštrim predmetom i koji je potom prevezen u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Muškarac se nalazi u alkoholiziranom stanju. U službene prostorije dovedene su dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. Prema nepotvrđenim informacijama, sve se zbilo u Ulici Put Pazdigrada blizini kružnog toka, navodi portal Dalmacija Danas.

O slučaju u srijedu ujutro se oglasila i PU splitsko-dalmatinska. Vezano uz događaj sinoć, 27.veljače  oko 22, 50 sati u Splitu, ozlijeđenom muškarcu je pružena liječnička pomoć i konstatirana lakša tjelesna ozljeda, te je otpušten iz bolnice. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", navode u priopćenju.

Vijest o mogućenom novo napadu u Splitu dolazi nakon što je u noći s petka na subotu život izgubio 22-godišnjak, a za taj zločin je osumnjičen 31-godišnjak kojem je sudac istrage odredio jednomjesečni pritvor. Slučaj je šokirao i zgrozio Splićane, te se najavljuje prosvjed.  "Tijekom jednomjesečnog istražnog zatvora Županijsko državno odvjetništvo će nastaviti istragu protiv osumnjičenika za ubojstvo", rekao je Hini glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin.

 

Dodao je da će nakon toga uslijediti odluka o podizanju optužnice. Osumnjičenik za ubojstvo je u subotu oko 00,50 sati na Mažuranićevom šetalištu nakon verbalnog i tjelesnog sukoba otišao u stan po nož te se vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u  desnu stranu prsišta. Napadnuti mladić je u 1,20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Zbog ubojstva 22-godišnjaka splitska udruga Anđeli najavila je organiziranje mirnog prosvjednog skupa u srijedu ispred Županijskog sud u Splitu na kojem će se izraziti zabrinutost zbog ovakvih ubojstava. Ta udruga na društvenim mreža objavljuje plakat najave prosvjeda na kojem piše "Tko je iduća žrtva pravosudnog sustav?" te "Čije je dijete iduće'". Na plakatu su  također i pitanja: "Tko pušta ubojice da šetaju ulicama?", "Koliko potencijalnih ubojica šeta našim ulicama?", "Zašto ne vratite ovlasti policiji?", "Gdje je kaznena odgovornost?" te "Imaju li suci djecu?".

Stotine ljudi okupile su se u utorak na splitskom groblju Lovrinac kako bi se oprostile od 22-godišnjeg mladića koji je tragično izgubio život u Splitu u noći s petka na subotu. A u utorak navečer su na školskom igralištu, u četvrti u kojoj je mladić odrastao, Splićani zapalili svijeće i baklje. Time su, kako je ranije najavili prijatelji ubijenog mladića, htjeli i obitelji 22-godišnjaka pokazati da su svi uz njih.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije