tragedija kod sarajeva

Nestali 36-godišnjak pronađen smrznut tek kilometar od kuće

mećava
09.03.2015.
u 09:41

Ravnatelj Republičke uprave Civilne zaštite Veseljko Elez potvrdio je da je u dijelu Kalinovika pronađeno tijelo muškarca za kojim je jučer ujutro bila pokrenuta potraga. - Nastradao je Vladimir Cerovina (36). Smrznuo se, a tijelo je bilo u zaseoku Lupoglav, na kilometar od njegove kuće, iznad sela Oblja, rekao je Novak Govedarica iz sela Oblja koji je sudjelovao u potrazi.

Dramatična potraga

- Prijavljen je nestanak čovjeka pa smo angažirali postrojbe i Gorsku službu spašavanja s Jahorine. Međutim, u međuvremenu su ekipe iz Kalinovika organizirale potragu i, nažalost, ubrzo su našli beživotno tijelo, rekao je Elez. U potrazi su sudjelovali i policija i lokalno stanovništvo, te članovi Planinarskog društva Lelija. Elez je rekao kako traje akcija izvlačenja tijela po jako nepristupačanom terenu u kojoj sudjeluje zajedno s članovima Spasilačkog kluba Volf iz Foče. - Pokušat ćemo uskoro izvući tijelo. Smetovi su visoki, teren je neprohodan, a do sela u kome se nalazi nastradali ima tri-četiri kilometra, naveo je Elez. 

Izvlačenje tijela

On je ponovio kako su svi timovi koji su krenuli u akciju vraćeni, a preostalo ljudstvo će izvući tijelo. Angažirana je i mehanizacija zbog čišćenja snijega. Nenadano hladni kraj zime ovaj vikend je imao svoj neželjeni učinak i u Glamoču. Nakon što je u subotu zbog ekstremnih vremenskih uvjeta otkazana potraga za oko 1000 odbjeglih ovaca u podnožju Vitoroga kod Glamoča, u nastavku potrage jučer su članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Livno pronašli uglavnom uginule životinje. Kako je kazao Zoran Ćosić iz GSS Livno, nastavak akcije lociranja odbjeglih ovaca počeo je ujutro. Dvadesetak članova GSS-a iz Livna i Glamoča, te mještana i pripadnika deminerskog tima Federalne uprave za civilnu zaštitu, nakon višesatne potrage, oko 14 sati, na lokaciji Pribelje, u više vrtača u radijusu od oko 50 metara, pronašli su zametene i uginule ovce. - Preživjelo je jako malo životinja, dok su ostale uglavnom uginule pod snijegom, a sudeći po tragovima, bile su i lak zalogaj za vukove, kazao je Ćosić. Dodao je kako je iznimno jak vjetar u petak rastjerao ovce iz tora, te su one, najvjerojatnije, nošene niz vjetar, završile u vrtačama podno planinskog dijela Vitoroga gdje su ih zatrpali snježni nanosi. Prije dva dana pastiri su sami pokušali nešto učiniti te su tog dana uspjeli pronaći oko 150 živih ovaca, dok su druge završile tragično. Materijalna šteta se mjeri desecima tisuća maraka, a oštećenom vlasniku je hladnoća gotovo upropastila posao.

Komentara 1

IC
ines.ceva
16:01 09.03.2015.

U istom clanku pricati da se smrznuo covjek, a nastaviti samo objasnjenjem kako su se smrzle ovce, stvarno je okrutno i neprofesionalno!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije