Osuđeni za drogu prijetio tužiteljici

“Nemoj mi se obraćati, strpala si me u zatvor na četiri godine!”

27.05.2018.
u 09:30

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a uhitila je Ognjena Brankovića (38) zvanog Žorž iz Banje Luke jer je u Vrhovnom sudu RS-a prijetio republičkoj javnoj tužiteljici Dragici Glušac, prenose mediji iz RS-a.

Incident u sudnici

Incident se dogodio u Vrhovnom sudu RS-a nakon ročišta u postupku protiv Brankovića i još pet osoba nepravomoćno osuđenih na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Izvor Srpska.info otkriva da se ozračje u sudnici Vrhovnog suda RS-a usijalo odmah po ulasku republičke javne tužiteljice. Naime, po ulasku u sudnicu tužiteljica Dragica Glušac obratila se optuženima riječima: “Dobar dan. Kako vam je u pritvoru, kako ste zdravstveno?”. Većina optuženih ignorirala je pitanje republičke javne tužiteljice, jedino je izrevoltirani Omerović uzvratio: “Što te briga kako sam. Nemoj mi se obraćati, strpala si me u zatvor na četiri godine!”. Na što je tužiteljca kazala: “Moje je pravo to vas pitati i mogu vas i obići u pritvoru”. Daljnji dijalog prekinuli su pripadnici Sudske policije RS-a koji su skrenuli pozornost optuženom da prestane s obraćanjem tužiteljici. Iz MUP-a je priopćeno da se uhićeni tereti za kazneno djelo napada na suca ili javnog tužitelja. - B. O. teretimo da je 22. svibnja u prostorijama Vrhovnog suda RS-a, poslije ročišta na kojem je bio prisutan zbog kaznenog djela proizvodnje i prometa droge, izrekao prijetnje postupajućoj tužiteljici. Prijetnje su u vezi s obavljanjem tužiteljske dužnosti u spomenutom predmetu. Osumnjičeni je predan u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva, gdje će biti saslušan i gdje će biti odlučeno o eventualnom zahtjevu za jednomjesečnim pritvaranjem - priopćeno je iz MUP-a RS-a.

Organizirana skupina

Brankovića je na pet godina osudio banjolučki Okružni sud u siječnju ove godine jer je bio dio organizirane skupine koja je od lipnja 2015. do ožujka 2017. prodavala kokain na području Banja Luke. Prema presudi, njegova uloga je bila nabavljanje droge.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije