Obiteljska tragedija u Bijeljini

Neispravni strujni sat izazvao smrt supružnika

14.04.2016.
u 11:00

Nesretni supružnici Srpko (72) i Slobodanka (70) Pelemiš ugušili su se u dimu u svojoj kući kod Bijeljine, a sumnja se da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama. Policiju je jučer oko 12.15 sati pozvao njihov sin nakon što je pronašao mrtve roditelje.

- Inspektori su samo utvrđivali gdje je točno u kući izbio kvar koji je prouzročio kobni požar - kažu iz CJS Bijeljina. Susjed Dragomir Milenković je rekao da je ujutro bio kod Pelemiša i uzeo novac od njih kako bi im platio račune, a da je kasnije njihov unuk došao do njih i zvonio na vrata, ali nitko nije otvarao.

- Unuk je to i rekao svom ocu koji ih je uzalud pozivao na telefon. Prvi sam ušao i vidio da su Slobodanka i Srpko mrtvi. Ležali su na krevetu pored komode koja je bila izgorjela. Kuća je bila puna dima i sve je bilo crno, ali vatra se već ugasila. Odmah smo pozvali policiju i vatrogasce. Po tragovima smo zaključili kako je Srpko, koji je bio nepokretan, pokušavao ugasiti vatru, ali nije uspio. Pretpostavljam kako je požar izazvao neispravan sat za struju jer izgorjela komoda je bila u blizini - zaključio je Milenković. I ostali susjedi su ostali šokirani ovom tragičnom vijesti. Nije im bilo jasno kako se dogodila nesreća i kažu da nisu primijetili nikakav dim iz njihove kuće.- Tek iza podne sam vidjela policijski auto u ulici i izišla pitati što se dogodilo. Nisam mogla vjerovati da su se Srpko i Slobodanka ugušili. Na kući s vanjske strane uopće nema tragova da je bilo požara, niti sam primijetila dim - rekla je prva susjeda nesretnih supružnika Pelemiš. Ona kaže kako je Srpko godinama radio kao vozač autobusa, a nekoliko godina pred mirovinu bio je kondukter u istom poduzeću. - Čudno mi je da su se dimom ugušili usred dana. Srpko je bio invalid i posljednju godinu dana nije bio pokretan, a moguće da je Slobodanka zaspala pa da nije ni osjetila dim. Inače, sami su živjeli u kući, a njihovi sinovi nedaleko od njih - dodala je susjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije