FUCZ

Nastavljena potraga za Antom Josićem

03.01.2020.
u 13:12

Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom FUCZ  su nastavili potragu za Antom Josićem koji je posljednji put viđen 21. prosinca prošle godine, kada se udaljio od obiteljske kuće u nepoznatom pravcu, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

FUCZ  je od 23. prosinca tri dana bila uključena u opsežnu potragu za Josićem, a prije toga su tragali obitelj, mještani i lovci, ali bez uspjeha.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova obitelji i indicijama koji upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save u ovom dijelu i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronioci), jutros ponovno nastavila.

Potraga je koncentrirana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi s čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom.

U potragu za nestalim Josićem (67) do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa s vodičima, tim s bespilotnim letjelicama (dronovima) od kojih je jedan sa termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) s čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke udruge „Kuna“, ribičke udruge „Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i obitelj nestalog, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije