akcija FUP-a

Nastavak akcije 'Aperkat': Uhićene četiri osobe, pronađeno oružje, streljivo...

21.06.2021.
u 17:45

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uhitili su četiri osobe iz Sarajeva inicijala S.K. (1970.), T.K. (1994.), Dž.K. (1999.) i N.Š. (1991.).

Oni se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, tešku krađu, pomoć počinitelju nakon učinjenog kaznenog djela, lihvarstvo te oštećenje tuđe stvari.

U okviru tih aktivnosti, a na osnovu naredbi Županijskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata, ugostiteljskih objekata i motornih vozila na području općine Centar Sarajevo koje koriste osumnjičeni.

Tijekom pretresa pronađeni su i oduzeti vatreno oružje, streljivo, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s opisanim kaznenim djelima, te će ti predmeti biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Aperkat" tijekom 2020. i 2021. godine uhićeno je sedam osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te 10 osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predane na daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstvu SŽ uz Izvješće o izvršenim kazneni djelima, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije